ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Ο Φωκίων Ζαΐμης για τη Μυστική Συνέλευση Βοστίτσας: «Τιμή στους προγόνους μας που έδωσαν τα πάντα για την πατρίδα και την Ελευθερία»

Ο Φωκίων Ζαΐμης για τη Μυστική Συνέλευση Βοστίτσας: «Τιμή στους προγόνους μας που έδωσαν τα πάντα για την πατρίδα και την Ελευθερία»

Στην ιστορική επέτειο της «Μυστικής Συνέλευσης της Βοστίτσας (26-30) Ιανουαρίου 1821», που εορτάστηκε με λαμπρότητα και επισημότητα στο Αίγιο συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίων Ζαϊμης, τονίζοντας ότι οφείλουμε να τιμούμε τους ήρωες που αγωνίστηκαν για την ελευθερία της πατρίδας μας και να αναγνωρίζουμε την προσφορά τους για την πατρίδα. Τόνισε ότι και σήμερα υπάρχουν πολλοί εντός και εκτός της χώρας που επιβουλεύονται την ελευθέρια και ανεξαρτησία μας και θα πρέπει να εγρηγορούμε όλοι και να προσπαθούμε να προτάσσουμε στα εθνικά θέματα ενότητα, σοβαρότητα και όχι αίσθηση ότι είμαστε δεδομένοι ή απλά καταναλωτές ακόμα και στους συμμάχους μας.

Ο κ. Φωκίων Ζαΐμης, ως εκπρόσωπος του Ομίλου Απογόνων Αγωνιστών  1821, έβγαλε τον πανηγυρικό λόγο παραθέτοντας, τα εξής ιστορικά στοιχεία:

«Η Συνέλευση της Βοστίτσας ή Σύσκεψη της Βοστίτσας, κατά τους ιστορικούς, ή Μυστική συνέλευση της Βοστίτσας, κατά τους Αιγιώτες, ήταν η συνάντηση που έγινε από τους Φιλικούς της Βόρειας Πελοποννήσου, στη Βοστίτσα, όπως λεγόταν τότε το Αίγιο, από τις 26 έως τις 30 Ιανουαρίου του 1821, με σκοπό την οργάνωση και τον προσδιορισμό του χρόνου εκδήλωσης της επερχόμενης Ελληνικής Επανάστασης στην Πελοπόννησο. Η μυστική Συνέλευση της Βοστίτσας ήταν μια διευρυμένη σύσκεψη των επιφανέστερων κληρικών και λαϊκών εκπροσώπων του Μοριά με τον απόστολο- απεσταλμένο του Υψηλάντη, τον Γρηγόριο Δικαίο-Παπαφλέσσα.

Οι συζητήσεις άρχισαν μετά την άφιξη του Παπαφλέσσα ως εκπροσώπου του Υψηλάντη. Μερικοί από τους συμμετέχοντες ήταν : Μητροπολίτης Παλαιών Πατρών Γερμανός , Ως Πρόεδρος της Συνέλευσης, Αρχιμανδρίτης Γρηγόριος Παπαφλέσσας, Ως εισηγητής – εκπρόσωπος της Φιλικής Εταιρείας, Επίσκοπος Χριστιανουπόλεως Γερμανός Ζαφειρόπουλος, Πρωτοσύγκελος Χριστιανουπόλεως Αμβρόσιος Φραντζής, Νικόλαος Λόντος, Ανδρέας Λόντος, Ασημάκης Ζαΐμης , Ανδρέας Ζαΐμης, Ανδρέας Χριστόδουλος, Σωτήρης Χαραλάμπης, Επίσκοπος Κερνίτσης Προκόπιος, Ηγούμενος του Μεγάλου Σπηλαίου Ρεγκλής ή Μπόχαλης, Ιερομόναχος Ιερόθεος, Ιωάννης Παπαδιαμαντόπουλος, Λέων Μεσσηνέζης, Ιωάννης Παπαδόπουλος, Ασημάκης Φωτήλας, Σωτήριος Θεοχαρόπουλος, Επίσκοπος Μονεμβασίας Χρύσανθος Μετά τη Συνέλευση αποφασίστηκε να σταλεί ο ιερομόναχος Ιερόθεος στην Πελοπόννησο να μαζέψει χρήματα για τον Αγώνα ενώ πολλοί από τους παρευρισκόμενους προσέφεραν πρώτοι χρήματα. Ο επίσκοπος Χριστιανουπόλεως Γερμανός Ζαφειρόπουλος προσέφερε 2.οοο γρόσια, ο Α. Φρατζής επίσης 2.οοο, ο Σ. Χαραλάμπης 2.500, ο επίσκοπος Κερνίτσης Προκόπιος 1.500, και ο Α. Ζαΐμης 3·000 Επιπροσθέτως , μεταξύ των αποφάσεων της Συνέλευσης ήταν να ειδοποιήσουν όλους τους προκρίτους της Πελοποννήσου για τις σκέψεις και τις επιμέρους αποφάσεις της Συνέλευσης. Ορίστηκαν δε ο Επίσκοπος Χριστιανουπόλεως να ειδοποιήσει κατά την επιστροφή του τους προεστούς των επαρχιών Μυστρά, Καλαμάτας, Αρκαδίας, Καρύταινης και Φαναριού και ο Επίσκοπος Μονεμβασίας τον Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη.

Στάλθηκαν επίσης επιστολές στον πρώην επίσκοπο Αρτης Ιγνάτιο καθώς επίσης και στην Ρωσία».Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Αυτοδιοίκηση

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video