ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Ευθύνεται η έλλειψη αντιπλημμυρικών για την καταστροφή στην Αριδαία;

Επείγουσα ερώτηση για τις ζημιές που προκλήθηκαν στην Αριδαία και στον Δήμο Αλμωπίας από την πρόσφατη κακοκαιρία κατέθεσε προς τη διοίκηση της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας η παράταξη “Κοιτάμε Μπροστά”Πλημμύρισαν καταστήματα και υπόγεια στην κεντρική πλατεία της Αριδαίας, το γήπεδο του Αλμωπού και χωράφια, ενώ η κυκλοφορία διεκόπη σε αρκετά σημεία στον δήμο.

Η παράταξη ζητά να ενημερωθεί γιατί προκλήθηκε τόσο μεγάλη καταστροφή και σε τι βαθμό ευθύνονται τα ελλιπή αντιπλημμυρικά έργατι μέτρα σκοπεύει να λάβει η διοίκηση ώστε να μην επαναληφθούν τα ίδια φαινόμενα, όπως και αν υπάρχει κίνδυνος απορροής επικίνδυνων αποβλήτων στην Τάφρο 66 και υπερχείλισής της.Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:ΠΡΟΣ: Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας, κ. Τζαμτζή

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας, κ. Τζιτζικώστα


Επείγουσα ερώτηση, με αίτημα για γραπτή απάντηση


Θέμα: Ζημίες από κακοκαιρία και πλημμύρα στον Δήμο Αλμωπίας Πέλλας.

Κύμα κακοκαιρίας με έντονες βροχοπτώσεις και χαλαζοπτώσεις έπληξε από το πρωί της Δευτέρας τον δήμο Αλμωπίας στην ΠέλλαH ένταση των φαινομένων ήταν μεγάλη και θα μπορούσε ίσως να συγκριθεί με την πλημμύρα του 1979. Ζημιές προκλήθηκαν σε καταστήματα και υπόγεια στην κεντρική πλατεία της Αριδαίας, στο γήπεδο του Αλμωπού και σε χωράφια, ενώ η κυκλοφορία διεκόπη σε αρκετά σημεία στον δήμο. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε 83 κλήσεις για άντληση υδάτων και έκανε σχετικές ενέργειες σε 22 περιπτώσεις. Μετά από 2 ώρες βροχής διεκόπη και η κυκλοφορία, ενώ οι κάτοικοι κάνουν λόγο για έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων. Ο δήμος θα προχωρήσει σήμερα σε καταγραφή για να ξεκινήσει η διαδικασία χορήγησης αποζημιώσεων στους πληγέντες. Όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, θα παραμείνουν κλειστές.

Παρακαλούμε να μας απαντήσετε:

1. Γιατί προκλήθηκε τόσο μεγάλη καταστροφή και σε τι βαθμό ευθύνονται τα ελλιπή αντιπλημμυρικά έργα;

2. Τι μέτρα σκοπεύετε να λάβετε και τι έργα σκοπεύετε να πραγματοποιήσετε στην περιοχή ώστε να μην επαναληφθούν τα ίδια φαινόμενα;

3. Υπάρχει κίνδυνος απορροής επικίνδυνων αποβλήτων στην Τάφρο 66 και τι μέτρα προτίθεστε να λάβετε σχετικά;--
"Κοιτάμε Μπροστά" στην Κεντρική Μακεδονία


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Αυτοδιοίκηση

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video