ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Ανακοίνωση της Τομ.Επιτροπής Πέλλας του ΚΚΕ για τα πλημμυρικά φαινόμενα στην Αριδαία

Έφθασε μια καταιγίδα, ισχυρή μεν αλλά αναμενόμενη, για να “πνιγεί” η πόλη της Αριδαίας να πλημμυρίσουν σπίτια, καταστήματα και υπόγεια, το γήπεδο του Αλμωπού και χωράφια, ενώ η κυκλοφορία διακόπηκε σε αρκετά σημεία στον Δήμο. Η κατάσταση αυτή δεν είναι “φυσικό φαινόμενο”, δεν “έτυχε”, αλλά είναι αποτέλεσμα της έλλειψης ολοκληρωμένης αντιπλημμυρικής προστασίας με ευθύνη διαδοχικών κυβερνήσεων, περιφερειακών και δημοτικών αρχών, με το δικό του μερίδιο ευθύνης ο καθένας. Όλοι αυτοί στην καλύτερη περίπτωση εφησυχάζουν τον κόσμο προβάλλοντας ορισμένες αποσπασματικές παρεμβάσεις οι οποίες και δε λύνουν το πρόβλημα. Καμαρώνουν για την τουριστική ανάπτυξη στα Λουτρά Πόζαρ που συγκεντρώνουν κάθε χρόνο χιλιάδες επισκεπτών, αλλά αφήνουν την περιοχή ανοχύρωτη. Η αλήθεια είναι ότι τα κονδύλια για έργα πολιτικής προστασίας είναι ελάχιστα και ανεπαρκή, βρίσκονται στα “αζήτητα” ευρωπαϊκών προγραμμάτων, κρατικών και τοπικών προϋπολογισμών. Τα αντιπλημμυρικά θεωρούνται “έργα ακριβά”, “μη επιλέξιμα”, δεν ανταποκρίνονται τις περισσότερες φορές στα κριτήρια “κόστους οφέλους” που θέτει η ΕΕ και οι κυβερνήσεις. Αποδεικνύεται ακόμα μια φορά ότι κεντρική και τοπική διοίκηση αποτελούν τμήματα ενός ενιαίου αντιλαϊκού κρατικού μηχανισμού ο οποίος είναι πολύ ικανός στο να προστατεύει τα κέρδη των λίγων, να προωθεί επενδύσεις, και τελείως αναποτελεσματικός και ανίκανος να προστατεύσει τις ζωές και τις περιουσίες των εργαζόμενων, των βιοπαλαιστών αγροτών. Ως ΚΚΕ έχουμε κατ’ επανάληψη τονίσει ότι η έλλειψη αντιπλημμυρικής θωράκισης και προστασίας συνιστά ένα διαρκές έγκλημα σε βάρος του λαού. Επιβεβαιώνεται και σε αυτόν τον τομέα ότι η όποια ανάπτυξη με κριτήριο το καπιταλιστικό κέρδος είναι αντίθετη με την πραγματική ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. Γι αυτό είναι επιτακτική η ανάγκη ο λαός να απαιτήσει με την πάλη και τη δράση του να ληφθούν τώρα μέτρα ολοκληρωμένης αντιπλημμυρικής προστασίας, ιδιαίτερα σε περιοχές με εντοπισμένα προβλήματα. Μέτρα για την συνολική και ολόπλευρη προστασία του απέναντι σε κάθε είδους φαινόμενα. Ταυτόχρονα, σε συμπόρευση με το ΚΚΕ, να βάλει πλώρη για ένα δρόμο ανάπτυξης που θα έχει στο επίκεντρό του την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, την προστασία της ανθρώπινης ζωής και όχι το καπιταλιστικό κέρδος. Καλούμε τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα μέσα από τα σωματεία τους, τους συλλόγους, τις επιτροπές αγώνα αγωνιστικά να απαιτήσουν: • Άμεση καταγραφή των ζημιών και πλήρη αποζημίωση των πληγέντων. Γρήγορη αποκατάσταση των προβλημάτων. • Γενναία χρηματοδότηση για αντιπλημμυρικά έργα φορολογώντας το μεγάλο κεφάλαιο • Σύγχρονες και ασφαλείς δημόσιες υποδομές που θα ικανοποιούν τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες. • Να ενισχυθεί το προσωπικό και τα μέσα πολιτικής προστασίας, η ουσιαστική ενημέρωση και εκπαίδευση του πληθυσμού

Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Αυτοδιοίκηση

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video