ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Εγκαίνια έκθεσης «Όταν οι καιροί σβήσαν τη φεγγοβολιά.. Ιστορικές Εικαστικές Πορείες, Σμύρνη» της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στο Μεσολόγγι

Εγκαίνια έκθεσης «Όταν οι καιροί σβήσαν τη φεγγοβολιά.. Ιστορικές Εικαστικές Πορείες, Σμύρνη» της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στο Μεσολόγγι

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού, Νικόλαος Κοροβέσης, σας προσκαλούν στα εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης της  Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών  με τίτλο «Όταν οι καιροί σβήσαν τη φεγγοβολιά… Ιστορικές Εικαστικές Πορείες, Σμύρνη» που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου  2022 και ώρα 19:00 στο Κτίριο Χρυσόγελου, Ιεράς Πόλις Μεσολογγίου.

Η εν λόγω εικαστική έκθεση υλοποιείται από τους φοιτητές  και αποφοίτους των Α’, ΣΤ’ και ΙΓ’ Εργαστηρίων Ζωγραφικής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών (Α.Σ.Κ.Τ.). Ειδικότερα, λαμβάνουν μέρος: Το Α ‘Εργαστήριο Ζωγραφικής ΑΣΚΤ, με διευθυντή τον Καθηγητή, Άγγελο Αντωνόπουλο, Κοσμήτορα της ΑΣΚΤ, οργάνωση από την Ντίντα Παπαλεξάνδρου, διδάσκουσα, το  ΣΤ΄ Εργαστήριο Ζωγραφικής ΑΣΚΤ, με διευθυντή τον Καθηγητή, Γιώργο Καζάζη, οργάνωση από τον  Παναγιώτη Σιάγκρη, μέλος Ε.ΔΙ.Π. και τέλος  το ΙΓ´ Εργαστήριο Ζωγραφικής ΑΣΚΤ, με διευθύντρια την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Δρ. Ερατώ Χατζησάββα, Πρόεδρο του Εικαστικού Τμήματος της ΑΣΚΤ, οργάνωση από την  Δήμητρα Χανιώτη, Μέλος Ε.ΔΙ.Π. και τον Βασίλη Παφίλη, συνεργάτη. Τα κείμενα για τα εργαστήρια του ΙΓ΄ Εργαστηρίου Ζωγραφικής έγραψε η φοιτήτρια του θεωρητικού τμήματος της ΑΣΚΤ,  Μαρία Ιωάννα Μαραλέτου. Η επιμέλεια της έκθεσης έγινε από τον Άγγελο Αντωνόπουλο, Κοσμήτορα Α.Σ.Κ.Τ., και ο συντονισμός από την  Ντίντα Παπαλεξάνδρου.

Στην έκθεση συμμετέχουν είκοσι έξι φοιτητές και απόφοιτοι της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας. Οι δημιουργίες  αφορούν την αποτύπωση των εμπνεύσεων των σπουδαστών για τον όλεθρο που γνώρισε ο ελληνισμός με αφορμή το ιστορικό γεγονός της Μικρασιατικής Καταστροφής. Πρωτότυπες εμπνεύσεις, ευφάνταστα κολάζ, συναισθηματικές αποτυπώσεις με διαχρονικές προεκτάσεις, συνδυασμοί χρωμάτων και υλικών, που στοχεύουν σε μια πρωτότυπη ερμηνεία του διωγμού και του ξεριζωμού των Ελλήνων από τη γη της Μικράς Ασίας, έρχονται για να συγκινήσουν τους  επισκέπτες του Κτιρίου Χρυσόγελου. Ο συντονισμός της δράσης και η παρουσίαση της θα πραγματοποιηθεί από τους εικαστικούς και μέλη των « Εφόρων τέχνης»  του Κτιρίου Χρυσόγελου, Γιάννη και Αγησίλαο Ρόμπολα, ενώ την πραγματοποίηση και επιμέλεια των βιωματικών εικαστικών εργαστηρίων θα έχει η Αποστολία Πάστρα και η Μαρία Καρατζογιάννη.

Ο Τομέας Πολιτισμού επιδιώκει και υλοποιεί συνεργασίες με σπουδαίους πανεπιστημιακούς φορείς, δημιουργώντας έναν πολύτιμο δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ αυτών και των πολιτών που καλούνται να γνωρίσουν από κοντά τόσο τα αποτελέσματα της επιστημονικής εργασίας των σπουδαστών τους όσο και να απολαύσουν πρωτόλεια πονήματα της εικαστικής τέχνης, που θα τέρψουν, θα προβληματίσουν και θα ανανεώσουν την αισθητική και την σκέψη των φιλότεχνων επισκεπτών.Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Αυτοδιοίκηση

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video