ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Συνεχίζονται τα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης στην Π.Ε. Ηλείας

Συνεχίζονται τα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης στην Π.Ε. Ηλείας

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες καθαρισμού και συντήρησης ποταμών και χειμάρρων της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας. Σήμερα, Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2022, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος, επισκέφθηκε περιοχές των Δήμων Πηνειού και Ανδραβίδας – Κυλλήνης, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες αντιπλημμυρικής θωράκισης οικισμών, υποδομών και αγροτικών καλλιεργειών.

Τις προηγούμενες ημέρες ολοκληρώθηκαν οι εργασίες καθαρισμού και συντήρησης στο κεντρικό ρέμα που διέρχεται από την πόλη του Βαρθολομιού, σε μήκος 4 χλμ. περίπου, προκειμένου να θωρακιστεί ο οικισμός από πλημμυρικά φαινόμενα. Αυτές τις ημέρες οι εργασίες συνεχίζονται σε δευτερεύοντα ρέματα (προς Μάχου, Νεοχώρι κ.α) όπου μετέβη ο κ. Γιαννόπουλος και ενημερώθηκε από τον εργολάβο για την πορεία των εργασιών και τα χρονοδιαγράμματα ολοκλήρωσής τους. Όλα αυτά τα υδατορέμματα βρίσκονται πέριξ του Βαρθολομιού και ο καθαρισμός τους ήταν επιβεβλημένος, προκειμένου να προστατευτούν κατοικημένες περιοχές, καθώς διέρχονται πλησίον αυτών, και γειτνιάζουν με αγροτικές καλλιέργειες οι οποίες αναπτύσσονται πολύ κοντά στους οικισμούς.

Επιπρόσθετα, ο κ. Αντιπεριφερειάρχης μετέβη και στην περιοχή του Κουρτεσίου, όπου βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη εκτεταμένες εργασίες καθαρισμού και διάνοιξης της κοίτης στον χείμαρρο «Γουβό», ο οποίος συγκεντρώνει τα νερά ποταμών και δευτερευόντων υδατορεμμάτων όλης της περιοχής και διασχίζει την Ε.Ο Πύργου – Πατρών. Αντίστοιχες εργασίες, σε τέτοιο εύρος και σε όλο το μήκος του χειμάρρου, είχαν να εκτελεστούν 40 περίπου χρόνια.

«Με τον καιρό “σύμμαχο” μέχρι στιγμής, έχουμε καταφέρει να ολοκληρώσουμε ένα μεγάλο μέρος του σχεδιασμού μας στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας για τον καθαρισμό και τη συντήρηση αντιπλημμυρικών έργων σε όλους τους δήμους, και συνεχίζουμε. Έχουμε επίσης ταυτόχρονες εργολαβίες στον Κλαδέο, στον Ενιπέα και στον Αλφειό ποταμό, στον Ακίδα της Ζαχάρως και σε πολλά ακόμα ποτάμια και υδατορέμματα,  όπου πραγματοποιούνται εκτεταμένες εργασίες και σημειακές παρεμβάσεις, οι οποίες θα συμβάλλουν στην αντιπλημμυρική θωράκιση των παρόχθιων οικισμών και θα αποσοβηθεί ο κίνδυνος για πρόκληση επικίνδυνων καταστάσεων κατά την διάρκεια του χειμώνα», κατέληξε ο κ. Γιαννόπουλος.Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Αυτοδιοίκηση

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video