ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ «Μάλο Μόμε, μικρό κορίτσι» της Χαρούλας Αποστολίδου


Το βιβλίο «Μάλο Μόμε, μικρό κορίτσι» (εκδ.Βάρφης, 2022) της Χαρούλας Αποστολίδου, θα παρουσιάσει ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Έδεσσας «Μέγας Αλέξανδρος», το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 7 το απόγευμα, στο Παρθεναγωγείο (Βαρόσι, Έδεσσα). 
Για το βιβλίο θα μιλήσουν:
 -Θοδωρής Σαρηγκιόλης, ποιητής
 -Κώστας Κουτρουμπάκης, φιλόλογος, συγγραφέας.
 Λίγα λόγια για το βιβλίο (νουβέλα): Η Γερμανία ήταν παρούσα σε όλη μας τη ζωή. Ακόμη είναι. Σφράγισε τη ζωή μας. Πάντα έβρισκε χώρο στις κουβέντες μας. Τρύπωνε και θρονιάζονταν. Στάθηκε αδύνατο να την απεκδυθούμε. Είχε γίνει ένα με την πέτσα μας. Την συναντούσαμε στα γράμματα, στις φωτογραφίες από ελληνικά γλέντια στην ξενιτιά, τα ρούχα μας, τα ηλεκτρικά μας, με πρώτη και καλύτερη την έγχρωμη τηλεόραση, στις κοτολέτες μας, τα σνίτσελ και τα βούρστ, στα ογκώδη ποτήρια της μπύρας, στις κουρτίνες, στα διακοσμητικά κεριά, στα δέματα, στα υφάσματα και τα καπέλα, στις πλεχτές μπέρτες, τις σοκολάτες. Για πολλά χρόνια η Γερμανία φορούσε φωτοστέφανο αγίας, θεότητα για τα πεινασμένα νιάτα, που έφυγαν με ρουφηγμένα από την πείνα μάγουλα και επέστρεψαν στην πατρίδα κοκκινομάγουλα, με λάχανο μαλλί, προτεταμένα στομάχια και μακριές φαβορίτες. Αλλά ξένοι για τα παιδιά τους. 
 Η συγγραφέας: 
 Η Χαρούλα Αποστολίδου είναι φιλόλογος και θεατρική συγγραφέας. Γεννήθηκε στη Μελίτη της Φλώρινας και ζει στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης. Είναι απόφοιτη του Τµήµατος Ιστορίας-Αρχαιολογίας του Πανεπιστηµίου Ιωαννίνων, του Θεατρικού Εργαστηρίου "Θέσπις" και του σεµιναρίου Θεατρικής Γραφής του Κρατικού Θεάτρου Βόρειας Ελλάδας. Με τη θεατρική γραφή άρχισε να ασχολείται το 2006. Το πρώτο της θεατρικό έργο, "Πού είναι ο Τάσος που ερωτεύτηκα;", απέσπασε το 2ο βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισµό - στην κατηγορία των νέων θεατρικών συγγραφέων - του Υπουργείου Πολιτισµού, το 2008. Το έργο παρουσιάστηκε στο Κ.Θ.Β.Ε., σε σκηνοθεσία Γ. Κιουρτσίδη και σκηνογραφία Γ. Πάτσα, το 2008. Για το ίδιο έργο τής απονεµήθηκε Έπαινος από την Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNESCO και το Athens University of Indianapolis.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Αυτοδιοίκηση

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video