ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Επαναπλημμυρισμός Λίμνης Μουριάς

Επαναπλημμυρισμός Λίμνης Μουριάς

Η διερεύνηση των δυνατοτήτων μερικού επαναπλημμυρισμού και αξιοποίησης της αποξηρανθείσας λίμνης Μουριάς, ήταν το αντικείμενο των συσκέψεων εργασίας του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλου με τον Φυσιολατρικό Σύλλογο φίλων λίμνης Μουριάς & Αλφειού ποταμού, καθώς επίσης με εκπροσώπους του Δήμου Πύργου και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης ΠΔΕ, στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας της Περιφερειακής Αρχής για τη διασφάλιση της αειφόρου ανάπτυξης της περιοχής.

Τα τελευταία χρόνια, διαπιστώνεται η ανάγκη διερεύνησης του διαχρονικού αιτήματος φορέων της περιοχής αλλά και της τοπικής κοινωνίας, για επαναπλημμυρισμό και περαιτέρω αξιοποίηση της λίμνης. Αίτημα που ενέταξε από την πρώτη στιγμή στον αναπτυξιακό της σχεδιασμό η Περιφερειακή Αρχή, με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας κ. Γιαννόπουλο να έχει στενή συνεργασία, τόσο με τον Δήμο Πύργου όσο και με τον Φυσιολατρικό Σύλλογο, ο οποίος έχει αναλάβει σημαντικές πρωτοβουλίες και καταβάλλει αδιάκοπη και μεγάλη προσπάθεια, προς την κατεύθυνση αυτή, υποστηρίζοντας ένθερμα τις αναπτυξιακές προοπτικές για την περιοχή. Για το ίδιο θέμα έχει πραγματοποιηθεί και διαδικτυακή σύσκεψη του Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη με το Σύλλογο.

Ένα τόσο σημαντικό έργο αποκατάστασης φυσικού οικοτόπου, με την αξιοποίηση των άγονων εκτάσεων, όπως είναι η πρώην Λίμνη Μουριάς, απαιτεί μια σειρά σύνθετων διαδικασιών, και ειδικότερα, επίλυση σοβαρών νομικών (σ.σ ιδιοκτησιακό καθεστώς) και τεχνικών θεμάτων καθώς και διευθέτηση γραφειοκρατικών ζητημάτων, προκειμένου να επιτευχθεί ο απώτερος στόχος για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας και βιοποικιλότητας του τοπικού οικοσυστήματος, και κατ’ επέκταση η αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής. Παράλληλα, δεδομένου του γεγονός ότι, στην παρούσα έκταση, μετά την αποξήρανση της λίμνης έχει κατασκευαστεί ένα εκτεταμένο δίκτυο εγγειοβελτιωτικών έργων, θα πρέπει να προχωρήσει ο επανασχεδιασμός του αποστραγγιστικού και αρδευτικού δικτύου, προκειμένου να μην επηρεαστεί και η μέχρι τώρα καλλιεργητική δραστηριότητα.

Τα ζητήματα αυτά, συζητήθηκαν σε πρόσφατη σύσκεψη του κ. Γιαννόπουλου με τον πρόεδρο του Φυσιολατρικού Συλλόγου φίλων Μουριάς Τάκη Αποστολόπουλο, μέλη της Διοίκησης του Συλλόγου και κατοίκους της περιοχής - προ ημερών - αλλά και στην σύσκεψη που προηγήθηκε με τη συμμετοχή του αντιδημάρχου Πύργου Γιάννη Αργυρόπουλου καθώς και υπηρεσιακών στελεχών του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης – ΠΔΕ και των αρμόδιων τμημάτων Δημόσιας Περιουσίας και Πολιτικής Γης της Π.Ε. Ηλείας. Όπως τονίστηκε, μεταξύ άλλων, κοινή επιθυμία και επιδίωξη, είναι ο μερικός επαναπλημμυριασμός της πρώην λίμνης, ωστόσο, επειδή πρόκειται για ένα πολύπλοκο και εξειδικευμένο έργο, θα πρέπει να επιλυθούν νομικά και τεχνικά ζητήματα, σχετικά με τις απαραίτητες διαδικασίες και τα προσεκτικά βήματα που θα πρέπει να ακολουθηθούν, για την επίτευξη του υψηλού αυτού στόχου.Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Αυτοδιοίκηση

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video