ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Ν. Κοροβέσης: «Βραδιά - αφιέρωμα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή»

Ν. Κοροβέσης: «Βραδιά - αφιέρωμα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή»

Με μεγάλη επιτυχία και την θερμή ανταπόκριση του κοινού που κατέκλυσε το Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών- παρουσιάστηκε το Σάββατο το βράδυ, η εξαιρετική εκδήλωση Μνήμης "Μια Σμυρνιά στο παραθύρι", μια υπέροχη μουσικοχορευτική παράσταση του Λυκείου Ελληνίδων Πατρών με την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή. Μια παράσταση που κατάφερε να ενεργοποιήσει το συναίσθημα και να σκορπίσει ρίγη συγκίνησης στους θεατές, με τις χορευτικές ομάδες του Λυκείου Ελληνίδων Πατρών και την Ορχήστρα του Γιώργου Κωτσίνη.

Όπως ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού Νίκος Κοροβέσης στον χαιρετισμό του την βραδιά της εκδήλωσης, η μουσικοχορευτική αυτή παράσταση από το Λύκειο Ελληνίδων Πατρών, αποτελεί το τελευταίο αφιέρωμα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στα 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή στο πλαίσιο του Προγράμματος Πολιτισμού 2022, καθώς προηγήθηκαν μια σειρά ανάλογων εκδηλώσεων – αφιερωμάτων σε όλες τις περιφερειακές ενότητες της ΠΔΕ.

« Η βραδιά αυτή είναι αποτέλεσμα συνεργασίας του Λυκείου Ελληνίδων Πατρών και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και είναι προφανές, πως η συνεργασία με ιστορικούς φορείς που προάγουν τον πολιτισμό και προσφέρουν κοινωνικό έργο, αποτελεί προτεραιότητα της Περιφερειακής Αρχής. Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τον τομέα του Πολιτισμού, αποτέλεσε τόσο δική μας προτεραιότητα, όσο και του Περιφερειάρχη μας του Νεκτάριου Φαρμάκη, ήταν να χαράξουμε νέους δρόμους και να αναπτύξουμε την εξωστρέφεια που αρμόζει στην Ολυμπιακή Γη, στη Γη της Φλόγας! Για το λόγο αυτό δημιουργήσαμε δίαυλο επικοινωνίας τόσο με φορείς που προασπίζονται και προάγουν τον Πολιτισμό, όσο και με την ίδια την τοπική κοινωνία, ώστε να αναδείξουμε τόσο τις αξίες και τα ιδανικά που μας διέπουν ως λαός, και να προσφέρουμε παιδεία σε μικρούς και μεγάλους» τόνισε.

Κλείνοντας, ευχαρίστησε το Λύκειο Ελληνίδων Πατρών για την συνεργασία που είχαν γι αυτό το σπουδαίο δρώμενο και έναν - έναν προσωπικά όλους όσους εργάστηκαν για τα γίνει πραγματικότητα. «Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας κάνει το χρέος της, δίνει απλόχερα στα παιδιά μας ένα έργο που αναδεικνύει την πλούσια ιστορία μας μέσα από την καταστροφή, διδάσκοντας μικρούς και μεγάλους όλα όσα συνέβησαν στους προγόνους μας, που μόχθησαν και πάλεψαν για τις επόμενες γενιές»πρόσθεσε. Το αφιέρωμα συνέθεταν τέσσερις ενότητες, όλες μουσικοχορευτικές, μέσα από τις οποίες «ζωντάνεψε» η Σμύρνη με όλη της την ομορφιά μπροστά στα μάτια των θεατών. Η Σμύρνη, η άλλοτε κοσμοπολίτισσα της Ανατολής. Σκηνές από την καθημερινότητα αλλά και τα γεγονότα που οδήγησαν στην τραγική καταστροφή, καθώς και η νέα ζωή που "έστησαν" οι Μικρασιάτες πρόγονοί μας στις νέες τους πατρίδες εκτυλίχτηκαν επί σκηνής μέσα από αφηγήσεις, χορούς και τραγούδια και το χειροκρότημα ήταν θερμό.

Η παράσταση, ξεκίνησε με εικόνες όμορφες και ανάμελες και σταδιακά λάμβανε μια τραγικότητα με την ολική τραγωδία της καταστροφής της Σμύρνης , την προσφυγιά και την έλευση των προσφύγων στη νέα τους πατρίδα ανακαλώντας στη μνήμη μας στιγμές που αναδεικνύουν την ιστορικότητα και τον πολιτισμικό πλούτο των Σμυρνιών, υπενθυμίζοντας ταυτόχρονα τη σημαντικότατη συνεισφορά τους στο σύγχρονο ελληνικό πολιτισμό. Την γενική επιμέλεια της παράστασης στην οποία συμμετείχαν πάνω από εκατό άτομα, από 4 ετών έως 81, είχε ο Δημήτρης Ηλίας. Ανάμεσα σε αυτούς που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, ήταν βουλευτές της Αχαΐας, εκπρόσωποι του Δήμου Πατρών, της Ι. Μητρόπολης Πατρών και του επιχειρηματικού κόσμου μεταξύ των οποίων η Αγάπη Πολίτη. Βεβαίως σημαντική ήταν η εκπροσώπηση της Περιφέρειας καθώς  παρευρέθηκαν ακόμη οι Αντιπεριφερειάρχες, Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Τάκης Παπαδόπουλος,  Οικονομικής Πολιτικής και Δημοσιονομικού Ελέγχου Ανδρέας Φίλιας.Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Αυτοδιοίκηση

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video