ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Με τη συμμετοχή του EuropeDirect της ΠΔΕ η εκδήλωση «Women’s Empowerment Gathering» τουTEDxPatras

Με τη συμμετοχή του EuropeDirect της ΠΔΕ η εκδήλωση «Women’s Empowerment Gathering» τουTEDxPatras

Το EuropeDirect της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας συμμετείχε στην εκδήλωση που διοργάνωσε τοTEDxPatras με θέμα "Women’s Empowerment Gathering: #BreaktheBias" υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων Δυτικής Ελλάδας, η οποία πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το Σάββατο, 12 Μαρτίου 2022 στο Θέατρο Όροφως στην Πάτρα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση και ενδυνάμωση των γυναικών - μελών της κοινότητας του TEDxPatras.

Η εκδήλωση άνοιξε με το χαιρετισμό του Αντιπεριφερειάρχη Συντονισμού Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Τάκη Παπαδόπουλου, ο οποίος αναφέρθηκε στο σημαντικό ρόλο των γυναικών στο κοινωνικό, πολιτικό και επιχειρηματικό γίγνεσθαι, στις δράσεις της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος μέσω και της «Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων» και στην αναγκαιότητα να αρθούν τα στερεότυπα και οι προκαταλήψεις που ισχύουν και σήμερα, έτσι ώστε να φτάσουμε κάποια στιγμή να μη χρειάζεται να εορτάζουμε την Ημέρα της Γυναίκας, αφού θα έχουμε πλέον δημιουργήσει όλες τις προϋποθέσεις για την ουσιαστική ισότητα μεταξύ των φύλων με την παροχή ίσων ευκαιριών στην εκπαίδευση, την εργασία και την πρόσβαση στα κέντρα λήψης αποφάσεων.

Μεταξύ των κεντρικών ομιλητών ήταν και η Επικεφαλής του Europe Direct Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και μέλος της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων Δυτικής Ελλάδας, Μαρία Βουτσινά, η οποία μεταξύ άλλων αναφέρθηκε σε ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες και προγράμματα που στόχο έχουν την ενδυνάμωση των γυναικών, τις δυνατότητες που θα παράσχει το Σχέδιο Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας (NextGenerationEU), το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και επιμέρους προγράμματα, ενώ μεταξύ άλλων επεσήμανε τη σημασία της αξίας της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας σύμφωνα με το Χάρτη των θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το Σχέδιο Δράσης της Ε.Ε. για την Ισότητα των Φύλων 2021-2025.

Στη συζήτηση συμμετείχαν αξιόλογοι επιστήμονες και διακεκριμένοι επαγγελματίες όπως η Επίκουρη Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πατρών, Παθολόγος - Λοιμωξιολόγος, Καρολίνα Ακινόσογλου, η Co-founder Women on Top, Εργασιακή Ψυχολόγος, Σύμβουλος Ανθρώπινου ΔυναμικούΓαλήνη Ηλιοπούλου, ο Κοινωνικός Λειτουργός - Ψυχοθεραπευτής Gestalt, μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ψυχοθεραπείας Gestalt και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Ψυχοθεραπείας Gestalt, Χρήστος Καραπιπέρης, και η ηθοποιός, απόφοιτος της δραματικής σχολής “La Scuola del Teatro della Cometa” Αντιγόνη Κουλουκάκου. Μετά το πέρας των ομιλιών ακολούθησε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση μεταξύ των ομιλητών και όσους παρακολούθησαν την εκδήλωση.

Τη συζήτηση συντόνισαν η Μαρία Καντάνη και ο Ιάσονας Τσόλης, μέλη της Οργανωτικής Ομάδας του TEDxPatras.Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Αυτοδιοίκηση

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video