ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στις μεγαλύτερες τουριστικές εκθέσεις της Ευρώπης

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχε στις μεγαλύτερες τουριστικές εκθέσεις που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες ημέρες στην Ευρώπη. Η πρώτη παρουσία έγινε στην 26η έκθεση Globalnie 2022, η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 18 έως τις 20 Μαρτίου στο Κατοβίτσε. Είχε ως στόχο την ακόμη μεγαλύτερη προσέγγιση της πολωνικής αγοράς που θεωρείται μια από τις πιο σημαντικές αγορές για την Κεντρική Μακεδονία. Τα τελευταία χρόνια οι επισκέπτες από την Πολωνία έχουν αυξηθεί σημαντικά εξαιτίας των εποχιακών απευθείας πτήσεων από πόλεις της Πολωνίας προς τη Θεσσαλονίκη. Στις συναντήσεις με τουριστικούς πράκτορες που ασχολούνται αποκλειστικά με τον εξερχόμενο τουρισμό προς την Ελλάδα φάνηκε το μεγάλο ενδιαφέρον για την Κεντρική Μακεδονία και συζητήθηκε το ενδεχόμενο συνεργασίας με κοινό marketing plan προσαρμοσμένο στην πολωνική αγορά. Από τις συναντήσεις αυτές προέκυψε ότι οι Πολωνοί επισκέπτες ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για το προϊόν ήλιος-θάλασσα και για πακέτα all inclusive σε ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων κυρίως στην περιοχή της Χαλκιδικής και της Λεπτοκαρυάς. Επιπρόσθετα οι Πολωνοί τουριστικοί πράκτορες συνεργάζονται με τοπικά γραφεία DMC προκειμένου να οργανώσουν για αυτούς τους τουρίστες ημερήσιες εκδρομές στις υπόλοιπες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας. Κατά τη διάρκεια της Έκθεσης η αποστολή της Περιφέρειας πραγματοποίησε παρουσίαση του προορισμού και του νέου οπτικοακουστικού υλικού του τόπου μας στο πολωνικό κοινό και έδωσε συνέντευξη σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχε επίσης στην έκθεση Holiday World που πραγματοποιήθηκε στην Πράγα της Τσεχίας από τις 18 μέχρι 20 Μαρτίου, καθώς και στη διεθνή έκθεση τουρισμού ΒΜΤ 2022, που πραγματοποιήθηκε από τις 18 μέχρι τις 20 Μαρτίου στη Νάπολη της Ιταλίας ως συνεκθέτης στο περίπτερο του ΕΟΤ, σε μια κοινή προσπάθεια προβολής της Ελλάδας. Το κοινό των δύο χωρών ανταποκρίθηκε με ενδιαφέρον στην ποικιλομορφία του τουριστικού προϊόντος της Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς πέραν του παραδοσιακού διπτύχου "ήλιος-θάλασσα" γνώρισαν νέες ενδιαφέρουσες προτάσεις γαστρονομικού, πολιτιστικού, φυσιολατρικού και τουρισμού πόλης που προσφέρει η περιοχή μας για όλες τις εποχές του χρόνου. Επίσης πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με εξειδικευμένους επαγγελματίες του τουρισμού όπου προβλήθηκαν όλες οι θεματικές μορφές τουρισμού που η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μπορεί να προσφέρει. Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν απευθείας πτήσεις από πόλεις της Ιταλίας προς την Θεσσαλονίκη και εποχιακά από την Πράγα, γεγονός που εντείνει το ενδιαφέρον των επισκεπτών για την Κεντρική Μακεδονία. «Η Περιφέρεια συνεχίζει να είναι παρούσα στις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές τουριστικές εκθέσεις. Σκοπός μας είναι να προβάλλουμε το πολυποίκιλο τουριστικό προϊόν της Κεντρικής Μακεδονίας που συνδυάζει πολλές μορφές τουρισμού, ενισχύοντας έτσι την οικονομία και την ανάπτυξη του συνόλου της περιοχής”, δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Αλέξανδρος Θάνος.

Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Αυτοδιοίκηση

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video