ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Ψήφισμα κατά της έμφυλης βίας

Οι φορείς που διοργανώσαμε την εκδήλωση κατά της έμφυλης βίας στα Γιαννιτσά, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, εξετάζοντας τα θέματα που συζητήθηκαν, αποφασίσαμε ομόφωνα και διεκδικούμε από την Πολιτεία και τον Δήμο Πέλλας, από τον καθένα στον τομέα ευθύνης του: 
- τον χαρακτηρισμό των δολοφονιών των γυναικών λόγω φύλου ως «γυναικοκτονίας», δηλαδή ως διακριτού εγκλήματος στον Ποινικό Κώδικα - την πλήρη εφαρμογή της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης «για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και της ενδοοικογενειακής βίας» και της Σύμβασης 190 της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας «για την εξάλειψη της βίας και της παρενόχλησης στον χώρο της εργασίας» - την ένταξη της οπτικής του φύλου και της σεξουαλικότητας στα προγράμματα σπουδών όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης, με την αντίστοιχη επιμόρφωση των εκπαιδευτικών 
 - την οικονομική και νομική στήριξη των θυμάτων της έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας - τη δημιουργία στον Δήμο Πέλλας Συμβουλευτικού Κέντρου για τη βία κατά των γυναικών και Ξενώνα φιλοξενίας γυναικών θυμάτων βίας και των παιδιών τους και τη στελέχωσή τους με εξειδικευμένο προσωπικό 
- την ίδρυση Γραφείου Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας στο Αστυνομικό Τμήμα Γιαννιτσών και τη στελέχωσή του με εξειδικευμένο προσωπικό. 
 Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο ΠΕ Πέλλας 
Σύλλογος κατά της Έμφυλης και Ενδοοικογενειακής Βίας «Αμέλια» 
Θεατρικό Εργαστήρι Γιαννιτσών 
Σύλλογος «Εκπαιδευτική Καινοτομία» 
Παρέμβαση Πολιτών Πέλλας


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Αυτοδιοίκηση

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video