ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Υπογράφτηκε η σύμβαση για την κατασκευή καταφυγίου τουριστικών σκαφών στη Βόνιτσα Αιτωλοακαρνανίας

Υπογράφτηκε η σύμβαση για την κατασκευή καταφυγίου τουριστικών σκαφών στη Βόνιτσα Αιτωλοακαρνανίας

Καταφύγιο τουριστικών σκαφών αποκτά η Βόνιτσα, υποδομή που θα συμβάλει στην ενίσχυση του θαλασσίου τουρισμού. Το έργο είναι προϋπολογισμού 3,7 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων  της  Περιφέρειας  Δυτικής Ελλάδας.

Σήμερα Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2022, παρουσία του Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη, ο Δήμαρχος Ακτίου - Βόνιτσας Γιώργος Αποστολάκης,προχώρησε στην υπογραφή σύμβασης με τον ανάδοχο του έργου.

Με τη συγκεκριμένη εργολαβία ολοκληρώνονται οι λιμενικές και χερσαίες υποδομές του καταφυγίου με έργα όπως επέκταση παραλιακού κρηπιδώματος, κατασκευή ράμπας, επισκευή κυματοθραύστη, μόνιμα αγκυροβόλια σκαφών, βυθοκορήσεις κ.α., ενώ κατασκευάζονται κτίρια διοίκησης, διαμορφώνεται ο περιβάλλον χώρος και εγκαθίστανται ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις  για την εξυπηρέτηση σκαφών.

Φορέας υλοποίησης του έργου είναι ο Δήμος Ακτίου – Βόνιτσας έπειτα από προγραμματική σύμβαση που έχει υπογράψει με το δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Βόνιτσας που είναι ο κύριος των εγκαταστάσεων. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας προχώρησε στην ένταξη του έργου τον Δεκέμβριο του 2020 κι εξασφάλισε την χρηματοδότησή του από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Πρόκειται για έργο που όπως εκτιμάται θα συμβάλει στην γενικότερη αύξηση του τουριστικού ρεύματος στην περιοχή, αλλά και στην  τόνωση της τοπικής οικονομίας Το δίκτυο λιμενικών εγκαταστάσεων που διαμορφώνεται, με κέντρο τη μαρίνα της Λευκάδας και συμπληρωμένο με μια σειρά από μικρότερες οργανωμένες λιμενικές εγκαταστάσεις, μπορεί να  αποτελέσει έναν ολοκληρωμένο πόλο παροχής σύγχρονων υψηλού επιπέδου υπηρεσιών στα σκάφη αναψυχής.

«Το καταφύγιο τουριστικών σκαφών Βόνιτσας είναι ένα ακόμη παράδειγμα συνεργασίας, ταχύτητας και αποτελεσματικότητας ανάμεσα στους αυτοδιοίκητους Φορείς. Παρέχουμε κάθε δυνατή βοήθεια στους Δήμους και συνδιαμορφώνουμε τη Δυτική Ελλάδα του 2030. Με τις νέες λιμενικές εγκαταστάσεις η περιοχή της Βόνιτσας αποκτά προστιθέμενη αξία και μέσα από τον ολοκληρωμένο σχεδιασμό μας συμβάλλουμε στην ανάπτυξη και ανάδειξη της δυτικής Αιτωλοακαρνανίας που έχει όλες τις προϋποθέσεις να πετύχει ένα μεγάλο τουριστικό και οικονομικό άλμα» δήλωσε ο Περιφερειάρχης κατά την υπογραφή της σύβασης.Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Αυτοδιοίκηση

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video