ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Για το Κέντρο Μακεδονικής Γλώσσας: Στηρίζουμε το δικαίωμα διδασκαλίας της μητρικής γλώσσας

Η μάνα μου δεν ξέρει ελληνικά

καμία γλώσσα του κόσμου δεν μιλεί

Μάρκος Μέσκος


Η πρόσφατη αναγνώριση του Κέντρου Μακεδονικής Γλώσσας στη Φλώρινα ξεσήκωσε τις

αναμενόμενες αντιδράσεις των γνωστών εθνικιστικών κύκλων: χριστιανικά σωματεία, ακροδεξιοί πολιτευτές, φασιστικά κόμματα, πρώην πράκτορες γεωπολιτικοί αναλυτές, συγγραφείς εθνικιστικών φληναφημάτων και πάει λέγοντας. 

Το μακεδονικό ζήτημα υπήρξε ανέκαθεν προνομιακός τόπος για τους καθ’ έξιν και κατ’ επάγγελμα σωβινιστές καθώς συνδύαζε την απειλή των «απολίτιστων» Σλάβων, την παγκόσμια (κομμουνιστική) συνωμοσία και, ιδίως στα χρόνια του Μεσοπολέμου, τον «εβραϊκό δάκτυλο». 

Ταυτόχρονα, η διαχρονική δυσανεξία του ελληνικού κράτους απέναντι στις μειονότητες, οι περισσότερες από τις οποίες χαρακτηρίζονται «ανύπαρκτες», έχει ενσταλάξει σε μεγάλο τμήμα του πληθυσμού την αντίληψη πως έστω και η οποιαδήποτε αναφορά σε μειονοτικά δικαιώματα αποτελεί κίνδυνο για την ακεραιότητα της χώρας.

Έχουν υπάρξει αρκετές προσπάθειες μειονοτικών συμπολιτών μας να οργανώσουν πολιτιστικούς ή άλλους συλλόγους που προσέκρουσαν σε δικαστικές απαγορεύσεις, με πιο πρόσφατη αυτή ενός συλλόγου στις Σέρρες. Στη Φλώρινα τώρα, ενώ το κέντρο αναγνωρίστηκε, έχουμε απειλές φασιστικών ομάδων εναντίον του. 

Θεωρούμε αυτονόητο δικαίωμα των συμπολιτών μας, αλλά κι όσων ζουν κι εργάζονται στην Ελλάδα να δημιουργούν συλλόγους, να διδάσκονται τη μητρική τους (ή και οποιαδήποτε άλλη) γλώσσα, να καλλιεργούν τον πολιτισμό τους χωρίς απαγορεύσεις κι απειλές. Και σε μια περίοδο αυξημένου αυταρχισμού, όπως δείχνουν κι οι επανειλημμένες δολοφονίες Ρομά από αστυνομικούς, είναι καθήκον των δημοκρατικών πολιτών η υπεράσπιση των δικαιωμάτων των μειονοτήτων χωρίς ενδοιασμούς κι υποσημειώσεις.


Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία ΘεσσαλονίκηςΠηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Αυτοδιοίκηση

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video