ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Ν. Κοροβέσης: «Αναβαθμίζεται το τουριστικό μας προϊόν με την ένταξη των τοπικών μας προϊόντων στο παραδοσιακό πρωινό» - ημερίδα στον Πύργο για τη Χορήγηση Σήματος

Ν. Κοροβέσης: «Αναβαθμίζεται το τουριστικό μας προϊόν με την ένταξη των τοπικών μας προϊόντων στο παραδοσιακό πρωινό» - ημερίδα στον Πύργο για τη Χορήγηση Σήματος

Ένα πολύ φιλόδοξο πρόγραμμα, που έχει σαν στόχο να αναδείξει τα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα, καθώς και την γαστρονομική ταυτότητα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, την δράση Χορήγησης Σήματος «Ελληνικό Παραδοσιακό Πρωινό ΠΔΕ», παρουσίασε την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2022, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού, Νίκος Κοροβέσης, στην επιτυχημένη και ενδιαφέρουσα ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο συνεδριακό κέντρο της ΠΕ Ηλείας. Την ημερίδα παρακολούθησαν επαγγελματίες των κλάδων τουρισμού και εστίασης, καθώς επίσης ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας Κώστας Νικολούτσος, ο Αντιπρόεδρος Αντώνης Παρασκευόπουλος και μέλη της Δ.Ε του ΕΒΕ.

Σκοπός του προγράμματος που υλοποιείται σε συνέχεια των ενεργειών προβολής της γαστρονομικής παράδοσης και της ιδιαίτερης ταυτότητας OlympianLand της Περιφέρειας Δυτικής,  είναι να αναπτύξει ένα κοινό προωθητικό σήμα, ένα brandname για τις τουριστικές επιχειρήσεις που σερβίρουν πρωινό και που συνεχώς πολλαπλασιάζονται. Η δράση έχει στόχο να εντάξει τα τοπικά προϊόντα και τις συνταγές στο γνωστό πλέον breakfast ή στο branch,  το οποίο δεν παραλείπουν (ειδικά οι ξένοι)  από την διατροφή τους στο ξεκίνημα της ημέρας τους.

Όπως τόνισε στην τοποθέτησή του ο κ. Κοροβέσης, «είναι σαφές πως η Περιφερειακή Αρχή, μελετώντας τις διεθνείς τάσεις επικεντρώνεται στην ανάδειξη του γαστρονομικού μας πλούτου δημιουργώντας μία ολοκληρωμένη εμπειρία για τον επισκέπτη της Ολυμπιακής Γης. Η διεθνής τουριστική σκακιέρα απαιτεί εξωστρέφεια, ενημέρωση και γνώση. Νέες προσεγγίσεις στο χώρο του τουρισμού απασχολούν πλέον τους ειδικευμένους στο χώρο επιστήμονες και επαγγελματίες. Για το λόγο αυτό, παρακολουθώντας τις εξελίξεις πρωτοστατούμε και στοχεύουμε στην ανάδειξη θεματικών πτυχών Τουρισμού, όπως ο Γαστρονομικός και ο Θρησκευτικός Τουρισμός. Αυτό το καταφέρνουμε μέσα από συντονισμένη προσπάθεια, αποσπώντας κονδύλια τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ μέσω ΕΣΠΑ για Τουριστική Προβολή, κάτι που για πρώτη φορά καταφέρνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Και συνεχίζουμε, διεκδικούμε επιπλέον πέντε εκατομμύρια για την τριετία 2024-2026, καθιστώντας την Ηλεία στο επίκεντρο.».

Στην συνέχεια ο κ. Κοροβέσης επισήμανε ότι το ελληνικό παραδοσιακό πρωινό με τα ξεχωριστά ποιοτικά υλικά και τις μοναδικές τεχνοτροπίες μπορεί να αποτελέσει ορόσημο για την προσέγγιση της περιφέρειας στις αγορές του εξωτερικού και απευθύνεται σε μια μεγάλη πια κατηγορία επαγγελματιών της εστίασης και του τουρισμού που έχουν την δυνατότητα να αξιοποιήσουν τα τοπικά μας προϊόντα στηρίζοντας με τον τρόπο αυτό και τον πρωτογενή τομέα της Ηλείας και όλης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

«Η εν λόγω δράση απευθύνεται στους ανθρώπους που αποτελούν την καρδιά της οικονομίας μας, που αποτελούν την εικόνα της πατρίδας μας και αναδεικνύουν την ελληνική φιλοξενία με σκοπό τον εμπλουτισμό του πρωινού που προσφέρεται σε ξενοδοχεία, σε καταλύματα, σε ενοικιαζόμενα δωμάτια και σε χώρους εστίασης της περιοχής διοικητικής ευθύνης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Επίσης, απευθύνεται στους ανθρώπους που μοχθούν για να μας προσφέρουν τις ποιοτικές και ξεχωριστές πρώτες ύλες, σε παραγωγούς τοπικών προϊόντων τα οποία καλλιεργούνται και παράγονται στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τα οποία χρησιμοποιούνται ως πρωινό ή ως συστατικά συνταγών για πρωινό»πρόσθεσε.

Καταλήγοντας ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού, επικέντρωσε στα στάδια χορήγησης και τα οφέλη από τη συμμετοχή στη δράση Χορήγηση Σήματος «Ελληνικό Παραδοσιακό Πρωινό ΠΔΕ» και κάλεσε όλους τους εμπλεκόμενους στους κλάδους εστίασης και τουρισμού να συμμετάσχουν ενεργά, γιατί η συλλογική προσπάθεια μπορεί να αναβαθμίσει το τουριστικό προϊόν της περιοχή μας με άμεσα και έμμεσα οφέλη για όλους μας. «Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα συνεχίσει να βαδίζει σε μονοπάτια καινοτομίας και δημιουργικότητας, αποσκοπώντας στην περαιτέρω ανάδειξη των χαρακτηριστικών και των δυνατών σημείων της Ολυμπιακής Γης, της Γης της Φλόγας!» τονισε.

Στην συνέχεια ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας αφού συνεχάρη τον κ. Κοροβέση για την πρωτοβουλία, επισήμανε ότι το τουριστικό προϊόν ενός τόπου και βεβαίως της περιοχής μας, δεν είναι μόνο η ιστορία και τα μνημεία μας, είναι και η προβολή του τοπικού γαστρονομικού πλούτου της περιοχής μας που είναι και αυτό μια μορφή Πολιτισμού. Ανέφερε ακόμα ότι ο πήχης πλέον του προσφερόμενου τουριστικού προϊόντος και ειδικά του κλάδου των τροφίμων,  έχει ανέβει πολύ διεθνώς και καλούμαστε και εμείς να ακολουθήσουμε τις νέες τάσεις στο πλαίσιο της εξωστρέφειας και του ανταγωνισμού. Καταλήγοντας ο κ. Νικολούτσος τόνισε ότι είναι σίγουρος πως η δράση αυτή που προωθεί ο κ. Κοροβέσης δεν θα μείνει στη θεωρία και θα γίνει πράξη και αυτό μόνο οφέλη θα έχει για την Ηλεία και την περιοχή.

Ακολούθως ο Λαυρέντης Βασιλειάδης, προϊστάμενος σχεδιασμού και Τουριστικής προβολής της ΠΔΕ ανέλυσε το σύνολο της δράσης και πώς μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να αποκτήσουν το Σήμα για το «Ελληνικό Παραδοσιακό Πρωινό ΠΔΕ» και αναφέρθηκε ακόμα στην κατηγορία των τοπικών μας προϊόντων που μπορούν να ενταχθούν, όπως το ελαιόλαδο, οι ελιές, η φράουλα, τα εσπεριδοειδή, ντομάτες, καρπούζι κλπ. Τέλος, τόνισε ότι το Σήμα για το «Ελληνικό Παραδοσιακό Πρωινό ΠΔΕ, μπορεί να πιστοποιήσει, να προβάλλει και να προωθήσει τις τουριστικές επιχειρήσεις και τους παραγωγούς που θα το εφαρμόσουν.

Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με γόνιμο διάλογο και ερωτήσεις από τους παρευρισκόμενους.Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Αυτοδιοίκηση

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video