ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

ΙΕΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΞΙΣ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ ΜΕ ΟΜΙΛΗΤΗ ΤΟΝ ΑΡΧΙΜ. ΝΙΚΟΔΗΜΟ ΚΑΝΣΙΖΟΓΛΟΥ

Την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο της Ι. Μητροπόλεως Εδέσσης η καθιερωμένη προ των Χριστουγέννων Ιερατική Σύναξις όλων των κληρικών με ομιλητή τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Νικόδημο Κανσίζογλου, Ιεροκήρυκα της Ι. Μητροπόλεως, και θέμα: «Δύο προφητείες για την Γέννηση του Χριστού». Κατ᾿ αρχήν ο π. Νικόδημος τόνισε ότι η αναμονή ενός σωτήρα ήταν έκδηλη στον αρχαίο κόσμο. Ο Χριστός ήταν η απάντηση στην οικουμενική δίψα για την σωτηρία και θα ήταν λάθος και σμίκρυνση της έννοιας της σωτηρίας και της Εκκλησίας, να περιορίσουμε την αναμονή αυτή σε κάποιον μεμονωμένο λαό. Στην συνέχεια παρουσίασε δύο προφητείες. Η πρώτη, η γνωστή προφητεία του προφήτου Ησαΐα «Ιδού η Παρθένος εν γαστρί έξει...», ήταν η απάντηση του Θεού στην αγωνία του Ισραήλ για την πιθανή απώλεια της ελπίδος της λυτρώσεως όλου του κόσμου την εποχή εκείνη. Η ερμηνευτική μάλιστα μελέτη των όρων της προφητείας αποκαλύπτει μεταξύ άλλων ορισμένα μοναδικά χαρακτηριστικά του «παιδίου» αλλά και της Παρθένου μητρός Του. Η δεύτερη προφητεία ανήκει στον Ελληνικό κόσμο, στα πλαίσια του οποίου αρχαίοι συγγραφείς θεολόγησαν, ενώ και το θέατρο χρησιμοποιήθηκε ως χώρος έκφρασης θεολογίας. Ένας τέτοιος τραγικός ποιητής, ο Αισχύλος, στο έργο του «Προμηθεύς Δεσμώτης» από τον 5ο π.Χ. αιώνα εκφράζει το δράμα του ανθρώπου αλλά και την ελπίδα-πρόρρηση της απελευθέρωσής του μέσω της έλευσης ενός υιού Θεού που θα πάρει στον ώμο του τα πάθη του Προμηθέα, δηλαδή της ανθρωπότητος, όταν γεννήσει παραδόξως μια νέα παρθένος. Τέλος ζήτησε τις προσευχές όλων, ώστε ο καθένας μας να καταστεί εκπλήρωση αυτών των προφητειών. Ακολούθησε συζήτηση με την συμμετοχή του Σεβ. Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ, ο οποίος έδωσε οδηγίες για την εορταστική περίοδο και πατρικές ευχές.

Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Αυτοδιοίκηση

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video