ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Πλήθος κόσμου στα εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στο Μεσολόγγι

Πλήθος κόσμου στα εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στο Μεσολόγγι

Ο Τομέας Πολιτισμού ΠΔΕ-ΠΕ Αιτ/νιας πραγματοποίησε το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2022 στο «Κτίριο Χρυσόγελου», Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, τα εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών με τίτλο «Όταν οι καιροί σβήσαν τη φεγγοβολιά… Ιστορικές Εικαστικές Πορείες, Σμύρνη», στα οποία πρωτοστάτησε ο Αντιπεριφερειάρχης Βιώσιμης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Λάμπρος Δημητρογιάννης που με τον θερμό χαιρετισμό του εξέφρασε την μεγάλη ικανοποίησή του για το γεγονός της πολιτιστικής αυτής δράσης, σημειώνοντας την σπουδαιότητα της παρουσίασης και της γνωριμίας με τα ξεχωριστά αυτά εικαστικά έργα που εκτίθενται στην επαρχία και σε μια βαθιά ιστορική πόλη.

Η εν λόγω εκδήλωση στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία, καθώς πλήθος κόσμου παρευρέθηκε στα εγκαίνια αυτής της ξεχωριστής έκθεσης που αποτυπώνει, με μοναδικό, ευφάνταστο και ιδιαίτερα συγκινησιακό τρόπο, τον εικαστικό αντίκτυπο ενός ιστορικού γεγονός που «πλήγωσε» σημαντικά  και καθόρισε την πορεία του ελληνισμού. Το «άνοιγμα» των πυλών της έκθεσης «Όταν οι καιροί σβήσαν τη φεγγοβολιά… Ιστορικές Εικαστικές Πορείες, Σμύρνη» τίμησε με την παρουσία της η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Δρ. Ερατώ Χατζησάββα, που μίλησε με τα θερμότερα λόγια για αυτή την εξαιρετική και σπουδαία συνεργασία μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας και της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών που φέρνει το πνεύμα και την έμπνευση των σπουδαστών της ΑΣΚΤ στο  πολιτιστικό «κατώφλι» των πολιτών που θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να επισκεφτούν, να θαυμάσουν, να προβληματιστούν και εντέλει να αξιολογήσουν με την προσωπική τους ματιά τα αριστουργηματικά εκθέματα είκοσι έξι καλλιτεχνών.

Το γεγονός των εγκαινίων χαιρέτησε  και ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, Κώστας Λύρος, ενώ πραγματοποιήθηκε διεξοδική ξενάγηση, από τον Καθηγητή του Ζωγραφικού Τμήματος της ΑΣΚΤ, Παναγιώτη Σιάγκρη. Κατόπιν, την εκδήλωση λάμπρυνε -με την απαγγελία συγκινητικών, λογοτεχνικών αποσπασμάτων-μαρτυριών του βιώματος της Μικρασιατικής Καταστροφής, καθώς και με την εκτέλεση παραδοσιακών μουσικών κομματιών- η δραστήρια και πολιτιστικά έντονα ενεργή  Ομάδα της Φιλαναγνωσίας του 2ου Λυκείου Ι.Π Μεσολογγίου υπό την επιμέλεια της Εκπαιδευτικού και Φιλολόγου,Ελένης Πλακίδα, δίνοντας μια μουσικοθεατρική νότα στην εκδήλωση των εγκαινίων. Η παρουσίαση της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε από τον Γιάννη Ρόμπολα, Εικαστικό, που μαζί με τον Αγησίλαο Ρόμπολα, επίσης Εικαστικό, αποτελούν μέλη των Εφόρων Τέχνης του «Κτιρίου Χρυσόγελου».

Ο Τομέας Πολιτισμού, σύμφωνα και με το μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού και Τουρισμού, Νικολάου Κοροβέση, ανοίγει νέους ορίζοντες συνεργασίας, με σπουδαίους πανεπιστημιακούς φορείς, δημιουργώντας έναν πολύτιμο δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ αυτών και των πολιτών που καλούνται να γνωρίσουν από κοντά τόσο τα αποτελέσματα της  εργασίας των σπουδαστών όσο και να απολαύσουν τη  σύγχρονη εικαστική τέχνη (σκέψη),που υπόσχεται να  τέρψει και να ανανεώσει την αισθητική και την σκέψη των φιλότεχνων επισκεπτών. Η έκθεση αυτή αποτελεί πράγματι μια συνεργασία μεγάλης σπουδαιότητας, καθώς η Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, φορέας υψηλού πνευματικού επιπέδου, δημιουργίας και εικαστικής πρωτοτυπίας τιμά με την παρουσία της το Κτίριο Χρυσόγελου και τους πολίτες της ευρύτερης περιοχής.Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Αυτοδιοίκηση

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video