ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Θυμεκτομή με ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές

Ο θύμος αδένας βρίσκεται ακριβώς μπροστά από την καρδιά και τα μεγάλα αγγεία και πίσω από το στέρνο μας. Μέχρι τα πρώτα χρόνια της ζωής μας παίζει σημαντικό ρόλο στην άμυνα του οργανισμού κι έπειτα υποστρέφει, δηλαδή σχεδόν εξαφανίζεται. Σε ορισμένους ανθρώπους μπορεί να παρατηρείται φυσιολογικά ένα υπόλειμμα θύμου αδένα, όπως χαρακτηρίζεται, στην αξονική τομογραφία. Μυασθένεια Gravis ή βαρεία μυασθένεια «Η μυασθένεια είναι μια αυτοάνοση νόσος των μυών που οφείλεται σε κάποια αντισώματα που εμποδίζουν την ομαλή μετάβαση του ερεθίσματος από το νευρικό μας σύστημα στους μυς και κατά συνέπεια προκαλείται διαταραχή στην επικοινωνία νεύρων και μυών. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την εύκολη και ταχεία κόπωση, την αδυναμία των άνω και κάτω άκρων, την πτώση του βλεφάρου του ματιού και κάποιες φορές δυσκολία στην αναπνοή εάν επηρεάζονται οι αναπνευστικοί μας μύες. Έχει τεκμηριωθεί ότι υπάρχει συσχέτιση της μυασθένειας με το θύμο αδένα και γι’ αυτό συνιστάται πάντα η χειρουργική αφαίρεσή του (θυμεκτομή) είτε συνδυάζεται με θύμωμα είτε όχι. Η φαρμακευτική θεραπεία που έχει εγκρίνει ο νευρολόγος συνεχίζεται για αρκετό καιρό μετά τη θυμεκτομή», εξηγεί ο κ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, MD, MSc, FEBTS Χειρουργός Θώρακα, Διευθυντής Β΄ Θωρακοχειρουργικής Κλινικής/Κλινικής Ελάχιστα Επεμβατικής Χειρουργικής Θώρακος, Metropolitan General. Θυμεκτομή ρομποτικά ή θωρακοσκοπικά Η επέμβαση γίνεται με γενική αναισθησία, ρομποτικά (Robotic-Assisted Thoracic Surgery/RATS) ή θωρακοσκοπικά (Video-Assisted Thoracic Surgery/VATS), μέσω 3 μικρών οπών στο θωρακικό τοίχωμα - συνήθως από τη δεξιά πλευρά. Στη ρομποτική χειρουργική χρησιμοποιείται το σύστημα Da Vinci Xi ενώ στη θωρακοσκοπική χρησιμοποιούνται τα εργαλεία της θωρακοσκοπικής χειρουργικής. Το σημαντικότερο είναι ότι με τις παραπάνω τεχνικές αποφεύγεται η στερνοτομή, δηλαδή η χειρουργική τομή του στέρνου - του οστού που βρίσκεται μπροστά στη μέση γραμμή του θώρακά μας. Σε ένα μεγάλο ποσοστό των ασθενών με μυασθένεια, η θυμεκτομή μπορεί να οδηγήσει σε πλήρη ίαση ή σε σημαντική μείωση της φαρμακευτικής αγωγής. Τα αποτελέσματα φαίνονται μετά τον πρώτο χρόνο. «Μετά από ρομποτική ή θωρακοσκοπική θυμεκτομή ο χρόνος νοσηλείας κυμαίνεται κατά μέσο όρο στις 3 μέρες. Το απόγευμα της ημέρας του χειρουργείου ο ασθενής μπορεί να περπατήσει και να σιτισθεί κανονικά. Ο σωλήνας παροχέτευσης που τοποθετείται πάντα μετά το χειρουργείο αφαιρείται συνήθως 2 ημέρες μετά. Ο πόνος είναι κατά πολύ λιγότερος σε σχέση με την ανοιχτή επέμβαση και ο χρόνος νοσηλείας μικρότερος. Θυμεκτομή γίνεται επίσης και σε παρουσία όγκων του θύμου αδένα (θύμωμα, καρκίνος του θύμου αδένα)», καταλήγει ο κ. Κωνσταντινίδης.

Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Αυτοδιοίκηση

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video