ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Πληθώρα εκδηλώσεων στο Κτίριο Χρυσόγελου

Πληθώρα εκδηλώσεων στο Κτίριο Χρυσόγελου

Με τη φιλοξενία πληθώρας πολιτιστικών εκδηλώσεων που φιλοξενήθηκαν στο Κτίριο Χρυσόγελου, ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης και ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού Νικόλαος  Κοροβέσης, στήριξαν  την πολιτιστική δημιουργία στην ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας.

Οι εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν μέσω του  Τομέα  Πολιτισμού της ΠΔΕ- Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας τις τελευταίες ημέρες του Οκτωβρίου και τον μήνα Νοέμβριοπροήγαγαν το πνεύμα και την αισθητική  των πολιτών, πρότειναν έναν δημιουργικό τρόπο αξιοποίησης του ελεύθερου χρόνου τους, ενώ συνέβαλαν στην αύξηση της επισκεψιμότητας στην ευρύτερη περιοχή, τονίζοντας τις δυνατότητες του Κτιρίου Χρυσόγελου, ως χώρου σημαντικής πολιτιστικής δραστηριότητας, αλλά και μοχλού που κινεί το τουριστικό ενδιαφέρον.

Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης της Άννας Φιλίνη με τίτλο « Πορεία Ελευθερίας», μιας έκθεσης που θα διαρκέσει έως τις 25 Νοεμβρίου και που αποτελεί αφορμή εκπαιδευτικής αγωγής, καθώς εντάσσεται στον προγραμματισμό επισκέψεων σε χώρους τέχνης και πολιτισμού των εκπαιδευτικών μονάδων που στοχεύουν στην επαφή των μαθητών και των μαθητριών με την εικαστική τέχνη και τους δημιουργούς τους, την ιστορία και τη μνήμη, ως ερεθίσματα σκέψης και συναισθημάτων.

Ακολούθησε η βιβλιοπαρουσίαση του ιστορικού μυθιστορήματος  της Βησσαρίας Ζορμπά-Ραμμοπούλου,«Ο Σπετσέρης του Λεπάντο», με σκοπό την προβολή αξιόλογων εκδοτικών έργων που αφυπνίζουν την φιλαναγνωσία, συστήνουν εξαίρετους, νέους δημιουργούς και πνευματικά έργα της νεότερης, ελληνικής γραμματείας που αναδεικνύουν την τοπική και διεθνή ιστορία.

Σε συνέχεια των εκδηλώσεων πολύτιμη και σπουδαία ήταν η συνεργασία του Τομέα Πολιτισμού με την Εφορεία Αρχαιοτήτων της Αιτωλοακαρνανίας και την πραγματοποίηση της μουσικής παράστασης «Ανατολής το χώμα και  της θύμησης ο ανθός»από το καλλιτεχνικό σχήμα «Άτροπον», με την Ευσταθία Γρέντζελου και τον Γιώργο Αθανασόπουλο, στην Οικία Μπότσαρη και στην πόλη της Ναυπάκτου. Η συνεργασία των δύο φορέων υπήρξε για μια ακόμη φορά άψογη, γόνιμη και εγγυάται τη συνεχή «συνομιλία» τους με μελλοντικές συνεργασίες.

Η φιλοξενία αντίστοιχα του 18ου Πανελληνίου Συνεδρίου  Ιχθυολόγων στο Κτίριο Χρυσόγελου, που ακολούθησε, ανέδειξε τις δυνατότητες του Κτιρίου, ως χώρου φιλοξενίας συνεδρίων, πανελλήνιας εμβέλειας, αλλά και ως σημείου αναφοράς για τη συνάντηση σπουδαίων και αξιόλογων επιστημόνων,  της αύξησης της  τουριστικής επισκεψιμότητας και της αρωγής στην οικονομική κινητικότητα της περιοχής.

Ο Τομέας Πολιτισμού της ΠΔΕ-Π.Ε Αιτ/νιας υπόσχεται ότι θα συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο και την ίδια δημιουργικότητα το πολιτιστικό του έργο, υπηρετώντας την παράδοση, την ιστορία, τους δημιουργούς, το πρωτότυπο και ξεχωριστό καλλιτεχνικό πόνημα, την ανάγκη του ανθρώπου για γνήσια ψυχαγωγία, γνώση και βιωματική εμπειρία του πολιτισμού, μέσα σε ένα πλαίσιο που ευνοεί και την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της ΠΔΕ, με την προσέλκυση επισκεπτών από άλλα γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας.Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Αυτοδιοίκηση

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video