ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Ηχητικά συστήματα από την ΠΔΕ σε φανάρια της Πάτρας για άτομα με προβλήματα όρασης

Ηχητικά συστήματα από την ΠΔΕ σε φανάρια της Πάτρας για άτομα με προβλήματα όρασης

Ειδικές συσκευές που εκπέμπουν ηχητικό σήμα όσο διαρκεί το πράσινο φανάρι διευκολύνοντας τα άτομα με προβλήματα όρασης να περάσουν με ασφάλεια τις διασταυρώσεις, παρέδωσε σήμερα Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2022,  ο Περιφερειάρχες Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης στους εκπροσώπους της Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών Δυτικής Ελλάδας.

Οι συσκευές που διατέθηκαν συνδέονται με φωτεινούς σηματοδότες, οι οποίοι διαθέτουν και ηχητικό σήμα. Τοποθετήθηκαν και λειτουργούν σε 38 κεντρικές διασταυρώσεις στην πόλη της Πάτρας, στο πλαίσιο του έργου εκσυγχρονισμού της φωτεινής σηματοδότησης που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Οι κόμβοι που διαθέτουν φανάρια με ηχητικό σήμα είναι Αγίου Ανδρέου - Αγίου Νικολάου, Όθωνος Αμαλίας - Αγίου Νικολάου, Δ. Γούναρη -Αγ. Ανδρέου, Δ. Γούναρη - Κορίνθου, Δ. Γούναρη - Κανακάρη, Πατρών Κλάους – Καλαβρύτων, Ηρώων Πολυτεχνείου – Πέντε Πηγαδίων, Κωνσταντινουπόλεως – Φαβιέρου, Κορίνθου – Ελ. Βενιζέλου, Δ. Γούναρη – Πλ Ομονοίας, Πατρών Κλάους – Ρίτσου, Ελ. Βενιζέλου – Γ. Παπανδρέου.

«Παραδίδουμε σήμερα 35 συσκευές στην Περιφερειακή Ένωση Τυφλών που με το πάτημα ενός κουμπιού, θα ενεργοποιούν το ηχητικό σύστημα και θα βοηθούν τους συμπολίτες με προβλήματα όρασης να περνούν χωρίς κίνδυνο τις διαβάσεις. Οι παρεμβάσεις μας θα συνεχιστούν σε όλη την Δυτική Ελλάδα και με τη βοήθεια της τεχνολογίας, θα διαμορφώσουμε ένα πλέγμα μέτρων που θα διευκολύνουν τα άτομα με αναπηρίες να μην αισθάνονται αβοήθητα και αποκλεισμένα» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης και κατέληξε: 

«Ζητάμε από το σύνολο των συμπολιτών μας να συμβάλλει στην επιτυχία της νέας προσπάθειας, να σέβεται τις ρυθμίσεις και να ενισχύσει το πλέγμα κοινωνικής αλληλεγγύης.  Όλοι μαζί, μπορούμε να κάνουμε καλύτερες τις ζωές μας».

Ο κ. Φαρμάκης έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στα ζητήματα που του τέθηκαν αναλαμβάνοντας να τα προωθήσει και σε κεντρικό επίπεδο, δεδομένου ότι συμμετέχει ως εκπρόσωπος του β΄βαθμού Αυτοδιοίκησης στην Ομάδα Εργασίας που συστήθηκε από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για την ανεξάρτητη διαβίωση και συμπερίληψη των ατόμων με αναπηρία στην κοινότητα. Όπως εξήγησε η Ομάδα Εργασίας εξετάζει τη δημιουργία υπηρεσιών εξατομικευμένης υποστήριξης και φροντίδας, την πρόσβαση στις μεταφορές και επικοινωνίες, καθώς και την ανάπτυξη δομών που διασφαλίζουν την αξιοπρέπεια, την ατομική αυτονομία και την ασφάλεια των ατόμων με αναπηρία.

Στη συνάντηση με τους εκπροσώπους της Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών  παρόντες ήταν επίσης οι Αντιπεριφερειάρχες Υποδομών και Έργων Θανάσης Μαυρομμάτης, Συντονισμού, Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Τάκης Παπαδόπουλος, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Χρήστος Καραγιάννης και ο Αντώνης Παρασκευόπουλος στέλεχος  του τμήματος Ωρίμανσης Έργων, Ελέγχου Ποιότητας και Τεχνικών Προδιαγραφών.Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Αυτοδιοίκηση

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video