ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας Β. Γιαννόπουλου με Ν. Παπαθανάση

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας Β. Γιαννόπουλου με Ν. Παπαθανάση

Η επιτάχυνση των διαδικασιών αξιοποίησης της Ιαματικής Πηγής και της Λίμνης Καϊάφα, ως ένα από τα πιο ελκυστικά σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος της Π.Ε. Ηλείας αλλά και η διευθέτηση των ζητημάτων που αφορούν στα «κόκκινα δάνεια» και εμποδίζουν την υπαγωγή επιχειρηματιών στον Αναπτυξιακό Νόμο, ήταν μεταξύ των θεμάτων που έθεσε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος στον αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκο Παπαθανάση, κατά την συνάντηση τους, σήμερα, Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022, στο Διοικητήριο της Π.Ε. Ηλείας.

Ο κ. Παπαθανάσης, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Ηλεία, επισκέφθηκε τον κ. Γιαννόπουλο, συνοδευόμενος από τον Βουλευτή Ηλείας Ανδρέα Νικολακόπουλο, τον πρόεδρο της ΔΕΕΠ Ηλείας Γιώργο Λαμπρόπουλο, και συνεργάτες του, συζητώντας για τα προβλήματα που είχαν «καθηλώσει» επιχειρηματικά την Ηλεία αλλά και για τις πρωτοβουλίες και τα σημαντικά βήματα που γίνονται τα τελευταία χρόνια, δίνοντας κίνητρο για επενδύσεις στον Τουρισμό αλλά και στον Πρωτογενή Τομέα και τη Μεταποίηση, καθώς βάσει των στοιχείων του ΕΣΠΑ, οι κύριες επενδύσεις μικρής και μεσαίας επιχειρηματικότητας στην Ηλεία αφορούν στον τουρισμό και τη μεταποίηση.

Οι φωτιές του 2007, τα «κόκκινα δάνεια», ο Καϊάφας

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος, δίνοντας μια συνολική εικόνα της επικρατούσας κατάστασης στην Ηλεία, αναφέρθηκε στις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007, την «ρίζα» του προβλήματος – όπως είπε - σημειώνοντας ότι η ασφυκτική κατάσταση που δημιουργήθηκε για τις επιχειρήσεις της Ηλείας, η οποία εντάθηκε με την οικονομική κρίση που επακολούθησε, οδήγησε σε δημογραφική συρρίκνωση, ενώ ταυτόχρονα διαμορφώθηκαν ισχυρές τάσεις αποεπένδυσης. «…Ένα μεγάλο πρόβλημα ήταν τα δάνεια που χορηγήθηκαν με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, τα οποία εν μέσω της οικονομικής κρίσης “κοκκίνισαν”, κι αυτό είχε ως φυσικό επακόλουθο, μια ολόκληρη γενιά επιχειρηματιών να αποκλειστεί από τον τραπεζικό δανεισμό και από γενικότερα επενδυτικά σχέδια», σημείωσε ο κ.Γιαννόπουλος.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Αντιπεριφερειάρχης στο ζήτημα της αξιοποίησης της Ιαματικής Πηγής και της Λίμνης του Καϊάφα, για την οποία, μολονότι έχει εκδοθεί πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από τις αρχές του έτους, δεν έχει υπάρξει κάποια εξέλιξη. «Πρόκειται για μια περιοχή απείρου φυσικού κάλλους, με πολλές αναπτυξιακές δυνατότητες, η αξιοποίηση της οποίας δεν έχει προχωρήσει λόγω των περιορισμών του Π.Δ για την προστασία του Κυπαρισσιακού Κόλπου. Προφανώς και δεν ζητάμε την κατάργησή του, αλλά θεωρώ ότι θα πρέπει να εκπονηθούν περιβαλλοντικές μελέτες για την προστασία της περιοχής, χωρίς αποκλεισμό της επιχειρηματικής δραστηριότητας, με ήπιες τουριστικές επενδύσεις. Πιστεύω ότι μπορεί να βρεθεί η “χρυσή τομή” και αυτά τα δυο να λειτουργήσουν συμπληρωματικά προς όφελος της περιοχής, δίνοντας τη δυνατότητα για αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργασιών του Αναπτυξιακού Νόμου, με φυσικό επακόλουθο την αναπτυξιακή ώθηση της Ηλείας», τόνισε ο κ. Αντιπεριφερειάρχης, σημειώνοντας μάλιστα πως ήδη, έχει υποβληθεί αίτημα υπαγωγής στον Αναπτυξιακό Νόμο για την ανέγερση Ξενοδοχειακής Μονάδας 5* στην περιοχή του Αγίου Ηλία, ενώ υπάρχει ζωηρό ενδιαφέρον για μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στο Κατάκολο, στην Σκαφιδιά και στον Άγιο Ανδρέα (Πύργου).

«Η Π.Ε. στο επίκεντρο της προσοχής της Κυβέρνησης»

Ο κ. Παπαθανάσης, άκουσε με προσοχή τις θέσεις, απόψεις και προτάσεις του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας κ. Γιαννόπουλου - τις οποίες προσυπέγραψε και ο Βουλευτής κ. Νικολακόπουλος - διαβεβαιώνοντας τους ότι η Π.Ε Ηλείας και συνολικά η Π.Δ.Ε. βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής της Κυβέρνησης. «Πιστεύουμε ότι η Περιφερειακή Ανάπτυξη είναι πυλώνας για την επόμενη ημέρα. Έχουμε στρέφει το ενδιαφέρον μας στην Περιφέρεια, διοχετεύοντας πολλά από τα χρηματοδοτικά εργαλεία σε αυτή, προκειμένου να πετύχουμε την ισόρροπη ανάπτυξή της», σημείωσε ο κ.Παπαθανάσης.

Απαντώντας στα δυο καίρια ζητήματα που έθεσε ο κ.Γιαννόπουλος, εξήγησε πως το θέμα των δανείων απασχολεί έντονα την Κυβέρνηση, γι’ αυτό και έχει προχωρήσει στη δημιουργία ενός Εγγυοδοτικού Προγράμματος μέσω της Αναπτυξιακής Τράπεζας (με ποσοστό εγγύησης 80%) προκειμένου να υπάρξει πρόσβαση των μικρών επιχειρήσεων στον τραπεζικό δανεισμό, ενώ όσον αφορά την αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων, εξήγησε πως αυτή τη στιγμή «τρέχουν» προγράμματα από την ΚΑΠ του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης, από το Υπ. Ψηφιακής Μεταρρύθμισης, από το Υπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων και από το Υπ. Ενέργειας, και όλα, μπορεί να αφορούν μια επιχείρηση. «Δυστυχώς υπάρχει έλλειμμα ενημέρωσης του επιχειρηματικού κόσμου σχετικά με την πλειάδα των χρηματοδοτικών εργαλείων που αναπτύσσεται αυτή τη στιγμή, και ο ρόλος των Επιμελητηρίων είναι καθοριστικός προς την κατεύθυνση αυτή», σημείωσε ο. Παπαθανάσης.

Όσον αφορά τον Καϊάφα, ο αναπλ. Υπουργός αναγνώρισε ότι υπήρξαν κάποιες καθυστερήσεις, λόγω των περιβαλλοντικών ζητημάτων, ωστόσο διαβεβαίωσε πως υπάρχει επιτάχυνση των διαδικασιών από την πλευρά των αρμόδιων Υπουργείων για την ρύθμιση ζητημάτων και την προσέλκυση μεγαλύτερου ενδιαφέροντος, προκειμένου να προχωρήσει ο διαγωνισμός, που θα δώσει αναπτυξιακή άνθηση στην περιοχή και συνολικά στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας και στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Αυτοδιοίκηση

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video