ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Σταθμοί Αποθήκευσης Ηλεκτρικής Ενέργειας για πρώτη φορά στη Δυτική Ελλάδα

Σταθμοί Αποθήκευσης Ηλεκτρικής Ενέργειας για πρώτη φορά στη Δυτική Ελλάδα

Την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων για την κατασκευή και λειτουργία Σταθμών Αποθήκευσης Ηλεκτρικής Ενέργειας, για πρώτη φορά στην Δυτική Ελλάδα, υπέγραψε ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Λάμπρος Δημητρογιάννης, σηματοδοτώντας μια νέα εποχή στον τομέα ενέργειας για την περιοχή.

Πρόκειται, στην ουσία, για τη δημιουργία σταθμών αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας, που θα αποτελούνται από συσσωρευτές (μπαταρίες) και αναμένεται να επιφέρουν τεράστια οφέλη για την Δυτική Ελλάδα, μεταξύ των οποίων:

  • Δίνεται η δυνατότητα αποθήκευσης της περίσσειας ενέργειας που παράγεται από ανανεώσιμες πηγές, όπως τα φωτοβολταικά.
  • Αποδίδεται αυτή η ενέργεια στο δίκτυο σε περιόδους αυξημένης ζήτησης.
  • Μειώνεται το κόστος της παραγόμενης ενέργειας.
  • Υποστηρίζεται η σταθερότητα του δικτύου.

Επιπλέον, με αυτό τον τρόπο αυτό δίνεται λύση και στο πρόβλημα σύνδεσης στο δίκτυο για ενδιαφερόμενους στην παραγωγή ή στο συμψηφισμό ενέργειας, όπου τα τελευταία χρόνια ο κορεσμός του δικτύου είχε δημιουργήσει τεράστια προβλήματα και στις ιδιωτικές επενδύσεις για παραγωγή ενέργειας αλλά και σε ιδιώτες και επιχειρήσεις που επιδίωκαν την εξοικονόμηση ενέργειας.

Σύμφωνα με τον κ. Δημητρογιάννη, το επόμενο διάστημα αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες ανάλογες επενδύσεις στην αποθήκευση ενέργειας, πολλαπλασιάζοντας τα οφέλη για την περιοχή. «Καθημερινά επιδιώκουμε, με όσες δυνατότητες έχουμε, να συνεισφέρουμε στην αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης. Η αποθήκευση ενέργειας είναι μια τεράστια ανάγκη για τη χώρα και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα είναι από τις πρώτες, στις οποίες θα υλοποιηθούν επενδύσεις στην αποθήκευση ενέργειας. Συνεχίζουμε σταθερά και με συνέπεια, την υλοποίηση του στρατηγικού σχεδιασμού μας, δηλαδή να καθιερωθεί η Δυτική Ελλάδα ως μεγάλος ενεργειακός κόμβος στη χώρα».Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Αυτοδιοίκηση

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video