ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Έναρξη Δράσης "Γνωριμία με τον Αθλητισμό" στην ΠΕ Ηλείας - Πρόγραμμα "Προσωπικός Σύμβουλος"

Έναρξη Δράσης

Με τη συμμετοχή 148 παιδιών, κάνει πρεμιέρα σήμερα στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας η δράση «Γνωριμία με τον Αθλητισμό 2022», με την οποία η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, συνεχίζει να υποστηρίζει έμπρακτα, παιδιά και εφήβους οικονομικά αδύναμων οικογενειών δικαιούχων ΤΕΒΑ στα πλαίσια των Συνοδευτικών Μέτρων της Κ.Σ Π.Ε. Ηλείας, ώστε να γνωρίσουν τα αθλήματα του Ποδοσφαίρου, του Μπάσκετ, του Βόλεϊ, του Χάντμπολ, του Στίβου, της Κολύμβησης και του Πόλο.

Η ανταπόκριση Αθλητικών Σωματείων και Ακαδημιών της Ηλείας, στο κάλεσμα του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλου και του Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού-Ολυμπισμού και Εθελοντισμού Δημήτρη Νικολακόπουλου, για συμμετοχή στο πρόγραμμα ήταν μεγάλη, με την Περιφερειακή Αρχή να ικανοποιεί όλα τα αιτήματα των οικογενειών, δικαιούχων του προγράμματος - ξεπερνώντας και το αρχικό όριο για τη συμμετοχή 120 παιδιών από την Ηλεία - προκειμένου  να μη στερήσει τη χαρά συμμετοχής σε κανένα από τα παιδιά των δικαιούχων οικογενειών.

Από σήμερα, Τρίτη 1η Νοεμβρίου και μέχρι τον Ιούνιο του 2023, συνολικά 148 παιδιά και έφηβοι ηλικίας 6 - 16 ετών, θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τον αθλητισμό και να αναπτύξουν το αγαπημένο τους άθλημα, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα 23 Σωματείων και Ακαδημιών που εντάχθηκαν στη Δράση. Μάλιστα ο κ. Γιαννόπουλος, αναφερόμενος στα σημαντικά οφέλη της δράσης, είχε μιλήσει για την θετική επίδραση του αθλητισμού στη σωματική και ψυχική υγεία των παιδιών, μετά από την δύσκολη περίοδο της πανδημίας, κατά την οποία περιορίστηκαν σημαντικά τέτοιου είδους ομαδικές αθλητικές δραστηριότητες. Με αφορμή την έναρξη του προγράμματος, δεν παρέλειψε να συγχαρεί δημόσια τους εκπροσώπους των Σωματείων και Ακαδημιών για το ενδιαφέρον τους, το οποίο – όπως είπε – πηγάζει από την αγάπη τους για τον αθλητισμό και για τα παιδιά.

Ο Προσωπικός Σύμβουλος

Παράλληλα, έχει ήδη ξεκινήσει η εφαρμογή του προγράμματος «Ο προσωπικός σου σύμβουλος», στον οποίο συμμετέχουν οι Κοινωνικές Συμπράξεις της Π.Ε. Ηλείας, Π.Ε. Αχαΐας και Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας μέσα από τη συνεργασία τους με ειδικούς επιστήμονες, στο πλαίσιο των Συνοδευτικών Μέτρων του ΕΠ ΕΒΥΣ Ι του ΤΕΒΑ.

Πρόκειται για μια εξατομικευμένη δράση Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που υλοποιείται σε συνεργασία με κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους και κοινωνιολόγους στοχεύοντας στην διερεύνηση και άμβλυνση των παραγόντων που οδηγούν σε κοινωνικό αποκλεισμό των οικονομικά ευπαθών ατόμων, στην βελτίωση της προσβασιμότητας τους και στην ενδυνάμωσή τους σε ψυχοκοινωνικό επίπεδο.

Η δράση ξεκίνησε και υπάγεται στις ψυχοκοινωνικές παρεμβάσεις, που στοχεύουν στην ψυχοκοινωνική ανάπτυξη του ατόμου και στην βελτίωση της αλληλεπίδρασης του με το κοινωνικό περιβάλλον. Οι ωφελούμενοι (200 στο σύνολο) θα μπορούν να μιλήσουν με έμπειρους συμβούλους (ψυχολόγους, κοινωνιολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς) είτε μέσω προσωπικών τηλεφωνικών συνεδριών είτε μέσω επιτόπου συνεδριών ή με συνδυασμό αυτών, ώστε να διαχειρίζονται προσωπικά, οικογενειακά, διαπροσωπικά ζητήματα ή θέματα προσβασιμότητας υπηρεσιών.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι, ωφελούμενοι του ΤΕΒΑ, μπορούν να επικοινωνούν καθημερινά στο τηλέφωνο: 2611 100230, από 9:00 – 14:00 ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο info@pdeteba.gr.Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Αυτοδιοίκηση

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video