ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Μήνυμα της Δημάρχου Σκύδρας Κατερίνας Ιγνατιάδου για την 49η επέτειο του Πολυτεχνείου

«Εδώ Πολυτεχνείο». Μια φράση με δύο λέξεις, απλή και σύντομη που το άκουσμά της προκαλεί έντονα συναισθήματα. Μια φράση που έμελλε να γίνει διαχρονική για να μας θυμίζει τα συγκλονιστικά γεγονότα του Νοέμβρη του 1973. Κάθε χρόνο, τέτοια μέρα, 17 του Νοέμβρη μνημονεύουμε και τιμάμε ως έθνος την ηρωική εξέγερση των φοιτητών του Πολυτεχνείου. Από το Νοέμβρη του 1973 πέρασαν 49 χρόνια κι ο αγώνας των φοιτητών μας καταγράφηκε ανεξίτηλα ως ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα της νεότερης ιστορίας μας. Ένα γεγονός που έχοντας την υποστήριξη του λαού μας επηρέασε καθοριστικά κι επιτάχυνε τις εξελίξεις για την ενίσχυση της αντιδικτατορικής πάλης και την πτώση του χουντικού καθεστώτος. Η εξέγερση και η αντίσταση της γενιάς του Πολυτεχνείου – όπως ονομάστηκε χαρακτηριστικά – έδωσε νέα ώθηση και δύναμη στον αντιφασιστικό αγώνα του λαού μας, συνέβαλε στην αποδυνάμωση, στην πτώση του απολυταρχικού καθεστώτος και συνεπώς στην επάνοδο του δημοκρατικού πολιτεύματος στη χώρα μας. Σήμερα, μνημονεύουμε και τιμάμε τον αιματοβαμμένο αγώνα της γενιάς Πολυτεχνείου. Ωστόσο δεν αρκούμαστε και δεν περιοριζόμαστε μόνο σ΄αυτά. Αλλά ως κληρονόμοι και συνεχιστές των διαχρονικών αγώνων του έθνους μας επιβεβαιώνουμε και διατρανώνουμε απέναντι σε κάθε εξωτερική ή εσωτερική επιβουλή κι απειλή τη σταθερότητα και την καθαρότητα της σκέψης και της συμπεριφοράς μας για τη διαφύλαξη, την υπεράσπιση και την προαγωγή των πανανθρώπινων οικουμενικών αξιών της δημοκρατίας, της ελευθερίας, της ειρήνης, της ισότητας, της δικαιοσύνης και της αλληλεγγύης. Η αντίσταση του Πολυτεχνείου μας διδάσκει ότι η Δημοκρατία δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη και διασφαλισμένη. Όπως έγιναν αγώνες για την επάνοδό της, έτσι λοιπόν απαιτούνται κι αγώνες για τη διαφύλαξη και την εμβάθυνσή της. Διότι εξωτερικοί κι εσωτερικοί εχθροί ελλοχεύουν κάθε στιγμή για να την υποβαθμίσουν και να τη συκοφαντήσουν, για να εκμεταλλευτούν τη χαλάρωση και τη νόθευση των δημοκρατικών θεσμών που κάποιοι επιδιώκουν για ν΄αποκομίσουν οφέλη και να ικανοποιήσουν προσωπικές φιλοδοξίες σε βάρος του συνόλου. Μάλιστα σε περιόδους κρίσης επιστρατεύουν το λαϊκισμό, το φόβο και τη δημαγωγία για να καταλύσουν κάθε δημοκρατικό δικαίωμα και να εκφυλίσουν κάθε δημοκρατική συνείδηση. Όταν όμως η Δημοκρατία επαγρυπνά, όταν το κράτος λειτουργεί με βάση το Σύνταγμα και τους Νόμους, όταν τηρούνται οι αρχές της ισονομίας και της ισοπολιτείας τότε η κοινωνία και οι πολίτες δεν έχουν να φοβηθούν κανέναν και τίποτε. Τιμάμε λοιπόν σήμερα τους αγωνιστές του Πολυτεχνείου, τιμάμε την πρωτοπόρα κι ελπιδοφόρα νεολαία μας. «Το Πολυτεχνείο ζει, μας εμπνέει και μας καθοδηγεί». 
 Η Δήμαρχος Σκύδρας 
 Κατερίνα Ιγνατιάδου


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Αυτοδιοίκηση

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video