ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Το έργο ανάπλασης της εισόδου του Μεσολογγίου, με προϋπολογισμό σχεδόν 10 εκ. ευρώ, υπέγραψε ο Νεκτάριος Φαρμάκης

Το έργο ανάπλασης της εισόδου του Μεσολογγίου, με προϋπολογισμό σχεδόν 10 εκ. ευρώ, υπέγραψε ο Νεκτάριος Φαρμάκης

Έργο μείζονος σημασίας για την Ιερά Πόλη του Αγρινίου είναι η ανάπλαση των οδών Παπαδιαμαντοπούλου και Ναυπάκτου, την απόφαση ένταξης του οποίου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2014-2020 υπέγραψε σήμερα, Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2022, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης.

Το έργο, που θα αλλάξει την όψη της εισόδου της πόλης είναι συνολικού προϋπολογισμού 9.834.933,51 ευρώ, συγχρηματοδοτείται από το  Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και αφορά στην ανάπλαση της κύριας συλλεκτήριας οδού της πόλης του Μεσολογγίου σε μήκος 4,14 χλμ από το σηματοδοτούμενο κόμβο συμβολής της με την Ν.Ε.Ο 05 ανατολικά μέχρι τη θέση του 2ου Λυκείου Δυτικά, με φορέα υλοποίησης τον Δήμο Μεσολογγίου.

Στο έργο προβλέπονται αναλυτικότερα, οι εξής παρεμβάσεις:

  • Στο πρώτο περιαστικό τμήμα το οδόστρωμα διαμορφώνεται με κατάστρωμα κυκλοφορίας 8 μ, τέσσερις κύριους ισόπεδους κόμβους και κατασκευή πεζοδρομίων εκατέρωθεν της οδού πλάτους μεγαλύτερου του 1,5 μ, σήμανση, ασφάλιση, φύτευση και ηλεκτροφωτισμός. Για την αποχέτευση του καταστρώματος και των παράπλευρων επιφανειών προβλέπεται η κατασκευή κύριου αγωγού αποχέτευσης ομβρίων με φρεάτια υδροσυλλογής και διατήρηση της υφιστάμενης διάταξης αποστράγγισης των ανάντι ομβρίων.
  • Στο δεύτερο αστικό τμήμα από το Νοσοκομείο μέχρι το 2ο Λύκειο το κατάστρωμα κυκλοφορίας διαμορφώνεται με πλάτος 7,5μ και κατ’ εξαίρεση σε τμήμα στενών συνθηκών από το Νοσοκομείο μέχρι την Ιστορική Πύλη σε πλάτος 6,5μ. Εκατέρωθεν κατά θέσεις προβλέπεται παράλληλη στάθμευση με εσοχές. Διαβάσεις πεζών εφαρμόζονται σε κρίσιμες θέσεις με έμφαση στην ασφαλή διέλευση μαθητών και άλλων ευάλωτων ομάδων με κατάλληλη προειδοποίηση σήμανσης και ενεργητικών μέτρων (κυβόλιθοι χωρίς υπερύψωση επί του οδοστρώματος). Η αρχιτεκτονική ανάπλαση των παράπλευρων επιφανειών (πεζοδρόμια – νησίδες – πλατείες) αποτελεί στοιχείο σημαντικής αναβάθμισης του αστικού περιβάλλοντος με έμφαση στην ήπια μετακίνηση. Φύτευση – αστικός εξοπλισμός – ηλεκτροφωτισμός και επιστρώσεις αποτελούν τα κύρια στοιχεία της ανάπλασης. Προβλέπεται η διαμόρφωση δύο κυκλικών κόμβων στο Νοσοκομείο και τη συλλεκτήρια οδό Δαμασκηνού για τη βέλτιστη ανάδειξη της περιοχής και βελτίωσης της κυκλοφορίας. Στη περιοχή της Ιστορικής Πύλης και του Τείχους γίνονται παρεμβάσεις ανάδειξης – ανάπλασης συμβατές με τα ιστορικά χαρακτηριστικά της περιοχής και σε συναρμογή με τις υλοποιημένες. Τμήμα αμφίδρομου ποδηλατοδρόμου προβλέπεται παρά το αριστερό πεζοδρόμιο από την οδό Δαμασκηνού μέχρι την Ιστορική Πύλη.

«Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με τον Δήμο Μεσολογγίου, εργάστηκαν σκληρά για να βρεθούν οι βέλτιστες λύσεις και να αποκτήσει η Ιερά Πόλη μία είσοδο που θα είναι αντάξια της ιστορίας και της σημασίας της. Επίσης όμως, το συγκεκριμένο έργο αποτελεί μία πολύ σημαντική αστική παρέμβαση, αφού από τους συγκεκριμένους οδικούς άξονες εξυπηρετείται το Νοσοκομείο Μεσολογγίου, πέντε σχολικά συγκροτήματα, η Διεύθυνση Αστυνομίας Αιτωλίας και φυσικά, δεκάδες επιχειρήσεις που λειτουργούν στην περιοχή. Σύγχρονος ασφαλτοτάπητας, κυκλικοί κόμβοι, έργα πρασίνου, πεζοδρόμια με σύγχρονες προδιαγραφές, θέσεις στάθμευσης και διαβάσεις πεζών, διαμορφώνουν μία νέα πραγματικότητα για το Μεσολόγγι, αντάξια της ποιότητας ζωής που αξίζει στους κατοίκους, αλλά και του νέου προσώπου εξωστρέφειας της ίδιας της πόλης» υπογραμμίζει ο Περιφερειάρχης, ο  οποίος ευχαριστεί ιδιαίτερα τα στελέχη της Περιφέρειας και του Δήμου Μεσολογγίου για την ευόδωση της προσπάθειας.

Μάλιστα, όπως σημειώνει, για το έργο εξασφαλίστηκαν 2.000.000 ευρώ επιπλέον, προκειμένου να επιλυθούν προβλήματα που ταλανίζουν επί δεκαετίες την πόλη, όπως είναι για παράδειγμα τα πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή του Νοσοκομείου. «Φροντίσαμε, επίσης, να περιγράφεται πλήρως η διαδικασία υλοποίησης, αναλυτικά οι υποχρεώσεις του αναδόχου και να υπάρχουν οι απαραίτητες δικλείδες ασφαλείας για την έγκαιρη και άρτια ολοκλήρωση του έργου αυτού» αναφέρει ο κ. Φαρμάκης και προσθέτει: «Το δικό μας όραμα είναι πάντοτε η σκληρή δουλειά και το αποτέλεσμα για τον τόπο μας. Και το Ιερό Μεσολόγγι, η αιώνια πύλη της ελευθερίας, δεν θα μπορούσε παρά να αποτελεί αιχμή αυτού του οράματος».Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Αυτοδιοίκηση

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video