ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Κοπή πλάτανου στο πάρκο Κιουπρί


Έντονη συζήτηση έχει γίνει για την κοπή του πλατάνου στο πάρκο Κιουπρί, με πολλούς δημότες να εκφράζουν τις αντιρρήσεις τους. Οι απόψεις όλων των πολιτών είναι σεβαστές, αλλά πρέπει να αποκατασταθεί η αλήθεια για την επικινδυνότητα του πλατάνου που κόπηκε. Ο Δήμος Έδεσσας ζήτησε την άδεια για κλάδεμα και εξισορρόπηση του φορτίου δύο πλατάνων στο πάρκο Κιουπρί από το Δασαρχείο Έδεσσας, που είναι ο αρμόδιος φορέας για αυτές τις αδειοδοτήσεις. Μετά από αυτοψία το Δασαρχείο Έδεσσας απάντησε ότι ο ένας πλάτανος πρέπει να κλαδευτεί και ο άλλος πρέπει να κοπεί! Ενώ ο Δήμος Έδεσσας ζήτησε άδεια για κλάδευση, το Δασαρχείο Έδεσσας ζήτησε την κοπή το δέντρου, καθώς ήταν επικίνδυνο και θα μπορούσε να πέσει ανά πάσα στιγμή. Με δεδομένο ότι η θέση του πλάτανου είναι σε ένα πολυσύχναστο πάρκο, με πολλούς διερχόμενους, πολλά παιδιά να παίζουν και άλλα να περνούν από το σημείο για να πάνε στο ΔΑΚ ή το Κολυμβητήριο, μία πιθανή πτώση του πλάτανου μπορεί να μας κόστιζε ανθρώπινες ζωές! Όπως μπορεί να αντιληφθεί ο καθένας η αρμόδια υπηρεσία, το Δασαρχείο Έδεσσας, δεν δίνει απερίσκεπτα άδειες για κοπή πλατάνων, καθώς είναι προστατευόμενο είδος. Επιπρόσθετα, ο Δήμος Έδεσσας δεν έχει κανένα λόγο να κόβει πλατάνια, το αντίθετο μάλιστα αφού οι αιωνόβιοι πλάτανοι συνδέονται με την κοινωνική ζωή της πόλης και αποτελούν τοπόσημα της πόλης. Διαβεβαιώνουμε τους πολίτες ότι κάθε κοπή δέντρου γίνεται μετά από γνωμάτευση ειδικών και μόνο εάν αυτό είναι επικίνδυνο. Φυσικά όσα δέντρα έχουν κοπεί στον αστικό ιστό της πόλης έχουν αντικατασταθεί με φυτεύσεις περισσότερων δέντρων που ενισχύουν τον χαρακτήρα της πόλης των νερών. 
 Γραφείο Τύπου Δήμου Έδεσσας


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Αυτοδιοίκηση

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video