ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Επίσκεψη Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Β. Γιαννόπουλου στον Κλαδέο ποταμό

Επίσκεψη Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Β. Γιαννόπουλου στον Κλαδέο ποταμό

Παραποτάμιες περιοχές του Κλαδέου, επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες  καθαρισμού και αντιπλημμυρικής θωράκισης των Τ.Κ του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, οι οποίες επλήγησαν από τις πυρκαγιές του Αυγούστου 2021.

Πρόκειται για επιβεβλημένες εργασίες, που εντάσσονται στο ολοκληρωμένο πρόγραμμα της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας - ΠΔΕ για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τις πυρκαγιές του 2021, οι οποίες ξεκίνησαν πέρυσι τον Σεπτέμβριο και συνεχίζονται αδιάκοπα μέχρι και σήμερα.

Ο κ. Γιαννόπουλος, συνοδευόμενος από τον Προϊστάμενο του Τμήματος Δομών & Περιβάλλοντος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε Ηλείας Φώτη Χριστοδουλόπουλο και από τον εργολάβο, επισκέφθηκε παραποτάμιες Τοπικές Κοινότητες του Κλαδέου, όπου πραγματοποιούνται εργασίες καθαρισμού της βλάστησης, απομάκρυνση των φερτών υλικών και των νησίδων σε όλο το μήκος του, από την Τ.Κ Κλαδέου έως τις εκβολές του στον Αλφειό ποταμό, διαμόρφωση και ενίσχυση των αναχωμάτων καθώς επίσης τμηματική ενίσχυση τους με λιθορριπές, όπου έχει κριθεί αναγκαίο.

Σε δηλώσεις του, ο κ.  Αντιπεριφερειάρχης, εξήγησε πως «…Τον Σεπτέμβριο του 2021, αμέσως μετά τις πυρκαγιές, πραγματοποιήθηκαν επείγουσες και εκτεταμένες εργασίες θωράκισης σε όλες τις πληγείσες περιοχές του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, για την αποτροπή εκδήλωσης έντονων πλημμυρικών φαινομένων. Φέτος, συνεχίζουμε με εστιασμένες και στοχευμένες παρεμβάσεις κατά μήκος του ποταμού, σε σημεία που εμφανίζουν υψηλή επικινδυνότητα, προκειμένου να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο η παροχέτευση ποταμών και χειμάρρων, και κατ’ επέμβαση να προστατευτούν οι οικισμοί, οι παρόχθιες καλλιέργειες, οι υποδομές καθώς και οι επαγγελματικές εγκαταστάσεις που αναπτύσσονται στην περιοχή».

Να σημειωθεί ότι οι εργασίες αντιπλημμυρικής θωράκισης θα συνεχιστούν σε πυρόπληκτες περιοχές του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, σε δευτερεύοντες ποταμούς και ρέματα, όπως συμβαίνει και σε αρκετές ακόμα περιοχές και δήμους της Ηλείας που έχουν πληγεί είτε από πυρκαγιές είτε από ακραία καιρικά φαινόμενα.Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Αυτοδιοίκηση

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video