ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Φ. Ζαΐμη σε συνέδριο στην Κροατία για την τοπική αυτοδιοίκηση και την επιχειρηματικότητα

Συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Φ. Ζαΐμη σε συνέδριο στην Κροατία για την τοπική αυτοδιοίκηση και την επιχειρηματικότητα

Ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίωνας Ζαΐμης μετά από πρόσκληση του Σερβικού Φορέα NALED συμμετείχε ως ομιλητής-εκπρόσωπος της CPMR σε ένα σημαντικό Συνέδριο στην Κροατία στις 16-18 Οκτωβρίου 2022 για την τοπική αυτοδιοίκηση, την επιχειρηματικότητα, την οικονομική συνεργασία και ανάπτυξη στα Βαλκάνια. Tο NALED έχει υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με τη CPMR και την Επιτροπή Βαλκανίων και Ευξείνου Πόντου, της οποίας η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι ενεργός μέλος. Το συνέδριο τελούσε σε συνδιοργάνωση με τον γερμανικό σύνδεσμο συνεργασίας και άλλους φορείς στο Ντουμπρόβνικ της Κροατίας.

Το συνέδριο εστίασε στην ψηφιοποίηση των υπηρεσιών και στην προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και σε προβληματισμούς σχετικά με τα διαφορετικά θεσμικά πλαίσια και την γραφειοκρατία. Μεταξύ άλλων αναδείχθηκε πως η υγιής επιχειρηματικότητα και η καινοτομία είναι μια πρόκληση για πολλές χώρες.

Ο δήμαρχος του Ντουμπρόβνικ, MatoFranković, αναφέρθηκε στο έργο ανάδειξης της πόλης του, η οποία αποτελεί ολόκληρη μνημείο προστατευμένο από την Ουνέσκο. Οι υπουργοί από Σερβία, Κροατία, Αλβανία, αλλά και ο πρέσβης της Γερμανίας έδωσαν την δική τους άποψη για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητάς και ιδίως για το πώς οι τοπικές αυτοδιοικήσεις μπορούν να την στηρίξουν με νέα χρηματοοικονομικά εργαλεία. Ο NALED μάλιστα έχει καθιερώσει και ένα πρότυπο BFC εργαλείο πιστοποίησης για φιλοεπιχειρηματικούς δήμους.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας, Φ. Ζαΐμης παρουσίασε σύντομα το έργο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, αλλά και πιθανές προτάσεις για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητάς της τοπικής αυτοδιοίκησης και κυρίως των περιφερειών. Ειδικότερα στο πάνελ του για τα καινοτόμα εργαλεία χρηματοδότησης στην τοπική αυτοδιοίκηση αναφέρθηκε στα σημαντικά ενεργειακά έργα, στα έργα υποδομής και στις πρωτοβουλίες για την επιχειρηματικότητα και καινοτομία, στους σημαντικούς τουριστικούς και πολιτιστικούς προορισμούς της περιφέρειας.  Στο ίδιο πάνελ συμμετείχαν επίσης ο εκπρόσωπος της Ε.Ε. DG Regio, GillesKittel, ο Δήμαρχος της Λιουμπλιάνα, Zoran Jankovic και ο Διευθυντής του Οργανισμού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βοϊβοντίνας της Σερβίας Aleksandar Simurdic.

Στο συνέδριο συμμετείχαν επίσης δήμαρχοι, υπουργοί, τέως πρωθυπουργοί κ.ά. από τα δυτικά Βαλκάνια, εκπρόσωποι τοπικών αυτοδιοικήσεων αλλά και εθνικών κυβερνήσεων, από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τη Γερμανία, την Κροατία, τη Σερβία, το Μαυροβούνιο, την Τουρκία, τα Σκόπια, την Αλβανία. Με πολλούς από αυτούς ο Αντιπεριφερειάρχης αντάλλαξε απόψεις για την Επιχειρηματικότητα και την τοπική αυτοδιοίκηση.

Περισσότερες πληροφορίες: coredays.rs/info-desk/thirty-cities-and-municipalities-from-the-western-balkans-received-regional-business-friendly-certificates/.Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Αυτοδιοίκηση

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video