ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Ν. Φαρμάκης: «Κοινή προσπάθεια για ένα σύγχρονο κράτος πρόνοιας»

Ν. Φαρμάκης: «Κοινή προσπάθεια για ένα σύγχρονο κράτος πρόνοιας»

Στα εγκαίνια των δύο πρώτων Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης  (ΣΥΔ) του Παρατήματος ΑμεΑ Λεχαινών του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, που πραγματοποιήθηκαν παρουσία της υφυπουργού Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δόμνας Μηχαηλίδου και του Γ.Γ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της φτώχειας, Γιώργου Σταμάτη, παραβρέθηκε σήμερα, Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2022, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης.

Κατά τον σύντομο χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης συνεχάρη τη διοίκηση του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας για την αποτελεσματικότητά της και ευχαρίστησε την κ. Μηχαηλίδου για την προσπάθεια που κάνει τα τελευταία χρόνια, ώστε η Ελλάδα να αποκτήσει ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό κράτος πρόνοιας, σε όλα τα επίπεδα.

Αναφερόμενος στις ΣΥΔ τόνισε πως πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα στο πλαίσιο του προγράμματος αποϊδρυματοποίησης, ενώ αναφερόμενος και στις προσπάθειες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας προς αυτήν την κατεύθυνση τόνισε ότι από το Ε.Π. «Δυτική Ελλάδα 2014-2020 έχει χρηματοδοτηθείη ανέγερση Κέντρων Διημέρευσης - Ημερήσιας Φροντίδας σε Πάτρα, Αγρίνιο, Ναύπακτο, όπως αντίστοιχα και Στέγες Υποστηριζόμενες Διαβίωσης. «Μάλιστα αυτή τη στιγμή στην Ηλεία οι τεχνικές μας υπηρεσίες εργάζονται πάνω στη διαμόρφωση εσωτερικών χώρων δύο ακόμα Στεγών Υποστηριζόμενης διαβίωσης σε Λεχαινά και Βάρδα. Στεκόμαστε ενεργά λοιπόν στο πλευρό του Υπουργείου, του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας, των Δήμων και των φορέων που εκπροσωπούν άτομα με αναπηρίες, γιατί όλοι μαζί θέλουμε να διαμορφώσουμε μία νέα πραγματικότητα» πρόσθεσε ο κ. Φαρμάκης και κατέληξε: «Εύχομαι και ελπίζω οι Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (Σ.Υ.Δ) που δημιουργούμε να αποτελέσουν το σύγχρονο πλαίσιο ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης, με απώτερο στόχο την υπεράσπιση των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων των φιλοξενούμενων, καθώς και στην εξασφάλιση ανεξάρτητης και αξιοπρεπούς διαβίωσης με ενεργή ένταξη στο κοινωνικό περιβάλλον».

Από την πλευρά της η κ. Μιχαηλίδου στην τοποθέτησή της συνεχάρη κι ευχαρίστησε προσωπικά τον Περιφερειάρχη, την Περιφέρεια, τον Δήμο και το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας για την συνδρομή τους στην συλλογική προσπάθεια για την δημιουργία και λειτουργία ΣΥΔ. «Είναι αποτέλεσμα συνεργασίας και συνεργείων κι εδώ  έχει γίνει δουλειά που δεν φανταζόμασταν» τόνισε χαρακτηριστικά.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕ ΟΔΙΚΟ ΕΡΓΟ

Επίσης, κατά την παρουσία του στην Ηλεία, ο κ. Φαρμάκης επισκέφθηκε την περιοχή της (Παλαιάς) Μανωλάδας όπου βρίσκεται σε εξέλιξη το μεγάλο έργο «Συντήρηση – Αποκατάσταση και άρση της επικινδυνότητας του Επαρχιακού Οδικού Δικτύου Π.Ε. Ηλείας» που είναι συνολικού προϋπολογισμού 9,3 εκατ ευρώ και περιλαμβάνει παρεμβάσεις σε τουλάχιστον 38 σημεία του επαρχιακού δρόμου.

Ο κ. Φαρμάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος, ο Δήμαρχος Ανδραβίδας - Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Διονύσης Κεκάτος  και η δημοτική σύμβουλος Πόλυ Μπιτούνη, ενημερώθηκαν για την πορεία των εργασιών από τον επιβλέποντα Μηχανικό της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε Ηλείας Γιάννη Χριστοδουλόπουλο και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας.Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Αυτοδιοίκηση

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video