ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Επίσκεψη μαθητών και καθηγητών από ξένες χώρες στην ΠΔΕ

Επίσκεψη μαθητών και καθηγητών από ξένες χώρες στην ΠΔΕ

Το 1ο Λύκειο Πατρών κατά τη διάρκεια της τρίτης συνάντησης των εταίρων προγράμματος Erasmus+, μαθητές και εκπαιδευτικοί από Ρουμανία, Τουρκία, Πορτογαλία, Πολωνία επισκέφτηκαν την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, την Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε κλίμα ενθουσιώδες στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου ενώ συμμετείχαν  περίπου 45 μαθητές και 15 εκπαιδευτικοί,  μεταξύ των οποίων η Ευριδίκη Παπάζογλου και η Μαριάνθη Αμπατζή, συντονίστριες από το 1ο Λύκειο Πατρών.

Τους μαθητές υποδέχτηκαν εκπρόσωποι της Περιφέρειας, ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας & Καινοτομίας,  Φωκίων Ζαΐμης, &  ο Αντιπεριφερειάρχης Συντονισμού, Διοίκησης  & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης,Τάκης Παπαδόπουλος , οι όποιοι ενημέρωσαν για την ιστορία και τα μνημεία της περιοχής, για την οικονομία αλλά και το ρόλο της Περιφέρειας στο γενικότερο οικονομικό και πολιτικό γίγνεσθαι καθώς και η υπεύθυνη του Europe Direct της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας,Μαρία Βουτσινά.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί εξέφρασαν τα συμπεράσματα τους  σχετικά με το θέμα  που επέλεξαν «Δημιουργούμε ένα σχολείο συμμετοχικό στην κοινωνία»  και περιέγραψαν την εμπειρία τους από τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα, ενώ όπως συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο Φωκίων Ζαΐμης : « Δε χρειάζεται να συμφωνούμε σε όλα μεταξύ μας, αλλά είναι σημαντικό να σεβόμαστε τη διαφορετικότητα των ιδεών , των πολιτιστικών ηθών και εθίμων  και να προτάσσουμε το διάλογο, την ειρήνη και τη διπλωματία, τονίζοντας παράλληλα την αξία της συμμετοχής των νέων στα κοινά τόσο σε εθνικό όσο και ευρωπαϊκό επίπεδο».

Η αισιόδοξη συνάντηση ολοκληρώθηκε με προσφορά  συμβολικών δώρων από το Europe Direct προς στους συμμετέχοντες.Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Αυτοδιοίκηση

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video