ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Επίσκεψη Εσπερινού Γυμνασίου - Λ.Τ. στο Ψηφιακό Μουσείο

Επίσκεψη Εσπερινού Γυμνασίου - Λ.Τ. στο Ψηφιακό Μουσείο

Οκτώ χιλιάδες Ηλείοι, μεταξύ των οποίων και εκατοντάδες μαθητές και των δυο βαθμίδων εκπαίδευσης, επισκέφθηκαν το «Ψηφιακό Μουσείο: Μνήμες 1821» της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, για την Ελληνική Επανάσταση του 1821, που από την 1η Αυγούστου μέχρι τις 19 Οκτωβρίου λειτούργησε σε Αμαλιάδα, Κρέστενα και Πύργο.

Το εντυπωσιακό κινητό ψηφιακό μουσείο αποτελείται από 12 κοντέινερ που μέσα σε αυτά, αποτυπώνεται η Ελληνική Επανάσταση του 1821 με σύγχρονες ψηφιακές οπτικοακουστικές και διαδραστικές τεχνολογίες (βίντεο προβολές, διαδραστικές εφαρμογές, ψηφιακές αναπαραστάσεις, εικονική πραγματικότητα, ολογραμματική μεικτή πραγματικότητα, συστήματα ακουστικής και πολυμεσικής ξενάγησης, κλπ.).

Από την 1η έως τις 14 Αυγούστου λειτούργησε στην Αμαλιάδα, από τις 22 Αυγούστου έως τις 5 Σεπτεμβρίου υποδέχθηκε τους επισκέπτες στην περιοχή των Κρεστένων, ενώ τελευταίος σταθμός του στην Π.Ε. Ηλείας ήταν ο Πύργος, όπου εγκαινιάστηκε στις 23 Σεπτεμβρίου και λειτούργησε έως και την περασμένη Τετάρτη 19 Οκτωβρίου, δίνοντας την δυνατότητα σε 8.000 περίπου επισκέπτες, να το επισκεφθούν και να ξεναγηθούν δωρεάν, γνωρίζοντας με διαδραστικό τρόπο την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Η επίσκεψη του Εσπερινού Γυμνασίου - Λ.Τ. Πύργου

Στον Πύργο – όπως και στα Κρέστενα - το επισκέφθηκαν οργανωμένα αρκετά σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Π.Ε Ηλείας, καθώς η λειτουργία του συνέπεσε με την έναρξη του σχολικού έτους. Εκ των τελευταίων που το επισκέφθηκαν ήταν οι μαθητές και εκπαιδευτικοί των Εσπερινού Γυμνασίου – Λ.Τ Πύργου «Γιάννης Ζαπάντης», τους οποίους ξενάγησαν προσωπικά ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος και ο αρμόδιος για τη λειτουργία του Ψηφιακού Μουσείου Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικής Πολιτικής και Δημοσιονομικού Ελέγχου Ανδρέας Φίλιας. Μάλιστα, προσέφεραν στον Διευθυντή κ. Παπαδόπουλο, για την Βιβλιοθήκη του σχολείου, την ειδική επετειακή έκδοση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Αξίζει να σημειωθεί ότι προ λίγων ημερών, κατά την 11η τελετή απονομής των Impact BITE Awards 2022, του πιο σημαντικού θεσμού επιβράβευσης της τεχνολογικής καινοτομίας στην Ελλάδα, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μαζί με τις αναδόχους εταιρείες Space Hellas – Radiant Technologies,  στην κατηγορία  Τουρισμός Πολιτισμός, απέσπασε το BRONZE  Βραβείο για το έργο «Ψηφιακό Μουσείο: Μνήμες 1821» που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση. Ένα πρωτοποριακό έργο που χρηματοδοτήθηκε από το Ε.Π. «Δυτική Ελλάδα» 2014-2020. Μετά το τέλος της περιοδείας του (σε Πάτρα και Αίγιο) στις αρχές του 2023, θα εγκατασταθεί μόνιμα σε σημεία της Π.Δ.Ε με ιδιαίτερο ρόλο στην Επανάσταση του 1821, και συγκεκριμένα στα Καλάβρυτα και στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου.Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Αυτοδιοίκηση

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video