ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Μουσική παράσταση «Ανατολής το χώμα και της θύμησης ο ανθός» από την ΠΔΕ - Αφιέρωμα για τα 100 χρόνια μνήμης από τη Μικρασιατική Καταστροφή

Μουσική παράσταση «Ανατολής το χώμα και της θύμησης ο ανθός» από την ΠΔΕ - Αφιέρωμα για τα 100 χρόνια μνήμης από τη Μικρασιατική Καταστροφή

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού, Νικόλαος Κοροβέσης σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας  και Λευκάδας και τον Δήμο Ναυπάκτου σας καλούν στο χώρο της Οικίας Μπότσαρη και στη μουσική παράσταση, «Ανατολής το χώμα και  της θύμησης ο ανθός», ένα αφιέρωμα για τα 100 χρόνια μνήμης από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί  το Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2022 στις 19:00 μ.μ. με ελεύθερη είσοδο.

Τιμώντας τα 100 χρόνια μνήμης από τη Μικρασιατική Καταστροφή, το Μουσικό Σχήμα «Άτροπον» και μία αφηγήτρια, «πατούν» της Ανατολής το χώμα και «κρατούν» της θύμησης τον ανθό, ξετυλίγοντας το κουβάρι μιας πραγματικής ιστορίας ανθρώπων που βρέθηκαν από την κοσμοπολίτικη Σμύρνη του '22, πρόσφυγες στην περιοχή. Λόγια πλεγμένα με μουσικές και τραγούδια, θυμίαμα της μνήμης 100 χρόνια μετά...

Η παράσταση-αφιέρωμα θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο των ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων του σημαντικού Επιστημονικού Συνεδρίου «Από τη Ναύπακτο στο Παρίσι (1571-2021): συνέχειες, ρήξεις, υπερβάσεις» που διοργανώνει ο Δήμος Ναυπακτίας σε συνεργασία με τη Νομική Σχολή Καθολικού Πανεπιστημίου  Lille (Γαλλία), την Ευρωπαϊκή Σχολή κριτικής εγκληματολογίας (ECCE), την Ένωση για την έρευνα και τις εφαρμογές στην εθνοεγκληματολογία (ARPEC).

Συντελεστές της παράστασης  είναι: στη σκηνοθεσία και στο κείμενο η Ευσταθία Γρέντζελου, στη μουσική επιμέλεια, ο Γεώργιος Αθανασόπουλος  και τα μέλη του μουσικού σχήματος « Άτροπον » (Ευσταθία Γρέντζελου, ερμηνεία, φωνή Γεώργιος Αθανασόπουλος λύρα, φωνή , Σοφία Χατζοπούλου, κανονάκι, Χριστίνα Παπαλίτσα, τσέλο, Πάνος Καραγεώργος, ούτι, Μάκης Φεγγούλης, κρουστά). Στην αφήγηση και ερμηνεία  θα βρίσκεται, η Γεωργία Πούτα.

Συμμετέχει ο Σύλλογος Μικρασιατών Προσφύγων Ν. Αιτωλοακαρνανίας με υπεύθυνη χοροδιδάσκαλο, την Αργυρώ Κωνσταντάρα, ενώ στο σχεδιασμό της αφίσας βρίσκεται η Χριστίνα Μπλαχούρα και στη φωτογραφία, ο Αντώνιος Χαμαλέτσος. Υπεύθυνος ήχου και φωτός, ο Πάνος Αυγέρης και φωτισμού ο Κώστας Σύρρος.

Ο Τομέας Πολιτισμού της ΠΔΕ συνεχίζει τις γόνιμες πολιτιστικές συνεργασίες με βασικό γνώμονα την ανάδειξη της ιστορικής μνήμης μέσα από καλλιτεχνικές δημιουργίες που συγκινούν, διδάσκουν και διαμορφώνουν το πνεύμα και την αισθητική των πολιτών.Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Αυτοδιοίκηση

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video