ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Στην Κρήτη η δεύτερη Περιφερειακή ημερίδα για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου LIFE-IP AdaptInGR

Στην Κρήτη η δεύτερη Περιφερειακή ημερίδα για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου LIFE-IP AdaptInGR

Μετά την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, διοργανώνεται και από την Περιφέρεια Κρήτης η διαδικτυακή ημερίδα με τίτλο «Προσαρμογή της Περιφέρειας Κρήτης στην Κλιματική Αλλαγή» την Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022 και ώρα 09:15-15:00, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου LIFE-IP AdaptInGR. Η δεύτερη περιφερειακή ημερίδα πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.Π.Ε.), την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.) καιτην Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (ΕΛΛΕΤ).

Στόχος είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών και των 13 Περιφερειών σχετικά με τους ευάλωτους της κάθε περιοχής για την καλύτερη προσαρμογή τους στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. Το έργο «Ενισχύοντας την εφαρμογή της πολιτικής για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή στην Ελλάδα», συντονίζεται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και αποτελεί το σημαντικότερο έργο για την προσαρμογή της Ελλάδας στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. Μέσα από μια σειρά εκδηλώσεων για την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των πολιτών στις 13 Περιφέρειες της χώρας, εκ των οποίων η πρώτη έγινε στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας τον περασμένο Σεπτέμβριο, το έργο LIFE-IP AdaptInGR φιλοδοξεί να ενισχύσει την εφαρμογή της Εθνικής Στρατηγικής και των 13 Περιφερειακών Σχεδίων για την Προσαρμογή στη Κλιματική Αλλαγή με κατάλληλες δράσεις σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο (www.adaptivegreece.gr). Το LIFE-IP AdaptInGR συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα LIFEτης Ε.Ε. και το Πράσινο Ταμείο.

Στο πλαίσιο των εργασιών στην Περιφέρεια Κρήτης, στην 1η Ενότητα θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση του Περιφερειακού Σχεδίου για την Προσαρμογή στην Κλιματική αλλαγή (ΠεΣΠΚΑ) της Περιφέρειας Κρήτης και εισηγήσεις από διακεκριμένους επιστήμονες και εμπλεκομένους εμπειρογνώμονες σε θέματα Κλιματικής Αλλαγής στην Κρήτη, ώστε να ενημερωθούν οι πολίτες για τις αναμενόμενες περιβαλλοντικές, οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, τα μέτρα που θα μπορούσαν να λάβουν για την προσαρμογή και αυτοπροστασία τους, καθώςκαι τους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσαν να συμβάλλουν στην προσαρμογή της περιφέρειάς τους στην κλιματική αλλαγή.

Στη2η Ενότητα θα πραγματοποιηθεί προβολή της ενημερωτικής ταινίας για την κλιματική αλλαγή στον πλανήτη «Before the Flood». Πρόκειται για μια παραγωγή του National Geographic, σε σκηνοθεσία Fisher Stevens και αποτελεί μια ουσιαστική εισαγωγή στις βασικές παραμέτρους της κλιματικής αλλαγής: μια ματιά στις αλλαγές που επιφέρει η κλιματική αλλαγή στο περιβάλλον και τι μπορεί να κάνει η κοινωνία για να προστατεύσει τα είδη που κινδυνεύουν με εξαφάνιση, τα οικοσυστήματα και τις κοινότητες των ιθαγενών σε όλο τον πλανήτη.

Για περαιτέρω πληροφορίες, σχετικά με την Ημερίδαμπορείτε να απευθυνθείτε στο παρακάτωe-mail: AdaptiveGreece.InfoDays@gmail.com.

Επιπλέον, στο πλαίσιο του έργου LIFE-IP AdaptInGR, συνδιοργανώνεται από το Πράσινο Ταμείο και την Περιφέρεια Κρήτης ένα τριήμερο Επιμορφωτικό Σεμινάριο για την Προσαρμογή της Περιφέρειας Κρήτης στην Κλιματική Αλλαγή. Το σεμινάριο θα διεξαχθεί δια ζώσης στο Ηράκλειο (30-31/3) και στα Χανιά (1/4). Στόχος του σεμιναρίου είναι η παροχή της απαραίτητης γνώσης και των εργαλείων σε φορείς και λοιπά ενδιαφερόμενα μέρη σε θέματα προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή, με έμφαση στους τομείς υψηλής τρωτότητας της Περιφέρειας.Οι εγγραφές πραγματοποιούνται διαδικτυακά κατόπιν αποστολής σχετικής πρόσκλησης από την Περιφέρεια.

Το αναλυτικό πρόγραμμα της ημερίδας βρίσκεται στο σύνδεσμο που ακολουθεί: shorturl.at/dqzES.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά και θα είναι ανοιχτή στο ευρύ κοινό. Απαραίτητη η εγγραφή, μέσω της ακόλουθης φόρμας: forms.gle/EYcxBhJNp6iMz2Eh9.Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Αυτοδιοίκηση

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video