ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Χρυσό Βραβείο για το eVAROSI


Μία ακόμα σημαντική διάκριση για τον δήμο Έδεσσας είναι η απονομή του Χρυσού Βραβείου στην κατηγορία «Εικονικές περιηγήσεις πολιτιστικών χώρων και ψηφιακοί οδηγοί» από τα Best City Awards για το eVAROSI! Η βράβευσή του Δήμου Έδεσσας έγινε σε ειδική εκδήλωση στην Αθήνα και το βραβείο παρέλαβε ο Δήμαρχος Έδεσσας, κ. Δημήτρης Γιάννου, που χαρακτήρισε το eVAROSI πρωτοποριακό και καινοτόμο, ενώ απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση σε όλους να επισκεφτούν την Έδεσσα, όχι μόνο για να δουν την εφαρμογή αλλά και να ανακαλύψουν τις ομορφιές της πόλης μας. Το eVAROSI υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του έργου CINECULTURE που χρηματοδοτήθηκε από το διασυνοριακό πρόγραμμα Interreg και αφορά μία πρωτότυπη και εντυπωσιακή παρουσίαση της παραδοσιακής συνοικίας της Έδεσσας, του Βαροσίου. Οι επισκέπτες, αλλά και οι κάτοικοι, μέσω της εφαρμογής επαυξημένης πραγματικότητας (augmented reality) με τίτλο eVAROSI μπορούν να ενημερωθούν για την παραδοσιακή συνοικία της Έδεσσας και να δουν τα σπίτια της όπως ήταν πριν αρκετές δεκαετίες. Το γεγονός αυτό αναδεικνύει το eVAROSI ως την μεγαλύτερη εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας που υπάρχει στην Ελλάδα και μία από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως. Επίσης, το Βαρόσι, έχει τον δικό του χώρο για την παρουσίαση της αρχιτεκτονικής, της ιστορίας και του πολιτισμού της Έδεσσας! Στο Σπίτι του Βαροσίου οι επισκέπτες μετά από μία σειρά ενημερωτικών video παρακολουθούν μία παραγωγή για την Έδεσσα και το Βαρόσι. Στη συνέχεια μέσω της 3D αναπαράστασης του συνόλου των κτηρίων του Βαροσίου ενημερώνονται με διαδραστικό τρόπο για την αρχιτεκτονική κληρονομιά της συνοικίας εμβαθύνοντας ανάλογα με τον βαθμό ενδιαφέροντος τους, ενώ στο τέλος με τη χρήση της εικονικής πραγματικότητας (virtual reality) μπορούν να ζήσουν την εμπειρία του ταξιδιού στο Βαρόσι των προηγούμενων δεκαετιών, με τη χρήση των VR γυαλιών και της ειδικής εφαρμογής. 
 Γραφείο Τύπου Δήμου Έδεσσας


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Αυτοδιοίκηση

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video