ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

ΙΕΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΞΗ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ ΜΕ ΟΜΙΛΗΤΗ ΤΟΝ ΑΡΧΙΜ. ΧΕΡΟΥΒΕΙΜ ΤΣΙΝΟΓΛΟΥ

Την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2022, ώρα 11.00 π.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου της Ι. Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας πραγματοποιήθηκε Ιερατική Σύναξις με ομιλητή τον Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη Χερουβείμ Τσίνογλου, ιεροκήρυκα της Ι. Μητροπόλεως Εδέσσης, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Μία εβδομάδα της Μεγάλης Τεσσαρακοστής». Ο ομιλητής αρχικά αναφέρθηκε στην διδασκαλία της Εκκλησίας για την πτώση του ανθρώπου, την αμαρτία και τις συνέπειές της. Αυτές είναι η αποκοπή από την πηγή της ζωής, τον Θεό, η απομάκρυνση από τον συνάνθρωπο και η διάσπαση της σχέσης του ανθρώπου με την υπόλοιπη κτίση. Αυτή η κατάσταση εγκλωβίζει τον άνθρωπο στον εγωισμό και την ατμόσφαιρα της αμαρτίας, στην έλλειψη μνήμης Θεού, την έλλειψη προσευχής, την εκμετάλλευση του συνανθρώπου και την παράχρηση του υλικού κόσμου. Γι᾿ αυτόν τον λόγο ο άνθρωπος έχει ανάγκη την εν Χριστώ ανάπλαση, την σωτηρία. Οι πατέρες της Εκκλησίας έρχονται να θεραπεύσουν την μεταπτωτική αυτήν κατάσταση μέσω της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, όπου κυριαρχούν η προσευχή, η σύνδεση με τον Θεό και τον πλησίον, η νηστεία, η υγιής σχέση με την κτίση, η μετάνοια, και φανερώνεται η οδός της σταυρώσεως, της αναστάσεως και της θεώσεως. Στην συνέχεια ο π. Χερουβείμ έκανε μια ιστορική αναδρομή στον θεσμό της Μ. Τεσσαρακοστής τονίζοντας ότι δεν συνδέεται αποκλειστικά με την εορτή του Πάσχα, αλλά αποτελεί περίοδο μετανοίας και πνευματικής προπαρασκευής με σκοπό την επιστροφή στο κατά φύσιν. Η εβδομαδιαία ενσυνείδητη συμμετοχή στις ιερές ακολουθίες της Μ. Τεσσαρακοστής δίνει την ευκαιρία βιώσεως του πνευματικού πένθους κατά την διάρκεια των πέντε πρώτων ημερών (βλ. Αλληλούια, Προηγιασμένη Θ. Λειτουργία) αλλά και της αναψυχής και του μηνύματος της Αναστάσεως κατά τις ημέρες του Σαββάτου και της Κυριακής (βλ. ακολουθία Χαιρετισμών, Θ. Λειτουργία ι. Χρυσοστόμου και Μ. Βασιλείου) κάθε εβδομάδος. Έτσι, κάθε εβδομάδα της Μ. Τεσσαρακοστής εμπεριέχει ολόκληρο τον κύκλο της Μ. Τεσσαρακοστής και της Μ. Εβδομάδος με κορύφωση την ημέρα της Κυριακής, της Αναστάσεως, σε κλίμα χαρμολύπης και πνεύμα συσταυρώσεως και συναναστάσεως. Ακολούθησε συζήτηση με το ακροατήριο. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Εδέσσης κ. Ιωήλ μετείχε σε αυτήν και απηύθυνε παραινέσεις και πατρικές ευχές για την περίοδο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής σε όλους τους παρισταμένους. 
 -- ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΕΔΕΣΣΗΣ ΠΕΛΛΗΣ ΚΑΙ ΑΛΜΩΠΙΑΣ


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Αυτοδιοίκηση

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video