ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Με τη συμμετοχή του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Γ. Στύλιου και της Γ.Γ. Βιομηχανίας Θ. Ευτυχίδου η συνεδρίαση του ΣΕΑΔΕ στην Κλειτορία Καλαβρύτων

Με τη συμμετοχή του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Γ. Στύλιου και της Γ.Γ. Βιομηχανίας Θ. Ευτυχίδου η συνεδρίαση του ΣΕΑΔΕ στην Κλειτορία Καλαβρύτων

Με συγκεκριμένες παρεμβάσεις για την ενίσχυση των αγροτών αλλά και την αποδοχή της πρόσκλησης να επισκεφθεί το αμέσως επόμενο διάστημα την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και τα Καλάβρυτα, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γεώργιος Στύλιος,ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του ΣΕΑΔΕ στην Κλειτορία την Πέμπτη 17 Μαρτίου 2022.Την πρόσκληση απηύθυνε ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίωνας Ζαΐμης.

Το κεντρικό θέμα του Δικτύου «Συμμαχία για την Επιχειρηματικότητα και Ανάπτυξη στη Δυτική Ελλάδα» ήταν ο πρωτογενής τομέας και τα προβλήματα στον τομέα της επιχειρηματικότητας, της ανάπτυξης και της καινοτομίας με τους συμμετέχοντες να τονίζουν την ανάγκη επίλυσης δυο βασικών προβλημάτων: της ύπαρξης ηλεκτροδότησης στις κτηνοτροφικές μονάδες, αλλά και της βελτίωσης των επαρχιακών δρόμων.

«Δεδομένου ότι η αγροτική παραγωγή είναι καθοριστικής σημασίας για την ανάπτυξη των Καλαβρύτων θα πρέπει να στηριχθεί ο πρωτογενής τομέας μέσα από προγράμματα και έργα, όπως η αποκατάσταση της αγροτικής οδοποιίας», τόνισε ο Δήμαρχος Καλαβρύτων,Αθανάσιος Παπαδόπουλος.

Για τα έργα που αφορούν την επιχειρηματικότητα και τις γενικότερες δράσεις που υλοποιούνται στην περιοχή από την ΠΔΕ ενημέρωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας της ΠΔΕ Φωκίων Ζαΐμης. Κατά τη συζήτηση, αναδείχθηκε το πρόβλημα του εξηλεκτρισμού των απομακρυσμένων κτηνοτροφικών μονάδων, τα κόστη που επιβαρύνουν τη λειτουργία μιας κτηνοτροφικής μονάδας και τα γενικότερα προβλήματα που μαστίζουν την πρωτογενή παραγωγή.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ζαΐμης: “Είναι σημαντικό να υπάρχει μια ανοιχτή και ειλικρινής ανταλλαγή απόψεων ώστε να δρομολογούνται πολιτικές και λύσεις που να κατευθύνονται σε υπάρχοντα προβλήματα. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος διαθέτει χρηματοδοτικά εργαλεία τα οποία μέσα από τεκμηριωμένες πολιτικές παρεμβάσεις στην κεντρική κυβέρνηση μπορούν να στηρίξουν και να ενισχύσουν τον αγροτικό κόσμο”

Από την πλευρά του ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γεώργιος Στύλιος διαβεβαίωσε μεταξύ άλλων:«Η στήριξη των αγροτών μας και η ανάδειξη του αγροδιατροφικού κλάδου σε πυλώνα σταθερότητας και ανάπτυξης για την οικονομία μας αποτελεί βασική μας προτεραιότητα. Εκσυγχρονίζουμε τον πρωτογενή τομέα και στηρίζουμε την ελληνική περιφέρεια, για να δημιουργήσουμε μία νέα εποχή για την αγροτική παραγωγή με στέρεες βάσεις και την Ελληνίδα και τον Έλληνα πρωταγωνιστές».

Έμφαση στον κεντρικό ρόλο που διαδραματίζει ο πρωτογενής τομέας και η αγροτική παραγωγή για την ανάπτυξη της περιοχής έδωσε ο Γεωπόνος, Γιώργος Σιγαλός μιλώντας για «Αναπτυξιακά Προγράμματα στον πρωτογενή τομέα και στην μεταποίηση». Όπως δήλωσε: «Απαιτούνται συγκεκριμένες παρεμβάσεις για να διαμορφωθεί ένα πλαίσιο επενδύσεων στον πρωτογενή τομέα και τη μεταποίηση των προϊόντων καθώς μόνο έτσι θα ενισχυθεί συνολικά η αγροτική οικονομία», δήλωσε ο κ. Σιγαλός.

Την εκδήλωση, η οποία έγινε με τη φυσική αλλά και τη διαδικτυακή παρουσία αρκετών παραγόντων στις εγκαταστάσεις της Μαθητικής Εστίας Κλειτορίας, χαιρέτησε και η Γενική Γραμματέας Βιομηχανίας του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Θωμαΐς Ευτυχίδου. Να αναφερθεί ότι μεταξύ των συμμετεχόντων ήταν ο βοηθός Δημάρχου, Σωτήρης Δουκλιάς, οι αντιδήμαρχοι Κλειτορίας, Βασίλης Κουτρουλάκης και Γεώργιος Ροδόπουλος, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Κλειτορίας, Γιώργος Παπακανέλλος, ο προϊστάμενος Κέντρου Νεότητας κ. Τσάμης, ο Συντονιστής του ΣΕΑΔΕ, Δημήτρης Μπαρμπούνης και αρκετοί εκπρόσωποι φορέων της περιοχής οι οποίοι αναφέρθηκαν στα τρέχοντα σοβαρά θέματα.Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Αυτοδιοίκηση

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video