ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Ανοικτή συζήτηση για τα δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία σε διαδικτυακή ημερίδα

Ανοικτή συζήτηση για τα δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία σε διαδικτυακή ημερίδα

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, συνδιοργάνωσαν τη Δευτέρα 21 Μαρτίου 2022 διαδικτυακή ημερίδα με θέμα «Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία - Προσβασιμότητα για όλους». Διεξήχθη υπό την αιγίδα της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, με την υποστήριξη του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών Παράρτημα Αχαΐας και της Εθνικής Ομοσπονδίας Κινητικά Αναπήρων.

Στόχος της ημερίδας ήταν η ευαισθητοποίηση φορέων και πολιτών για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, την προσβασιμότητα των ΑμεΑ στις πόλεις και γενικότερα σε προτάσεις με κεντρικό σημείο αναφοράς τη βελτίωση της καθημερινότητας των ΑμεΑ.

Ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας & Νοτίων Ιονίων Νήσων, Αντώνης Χαροκόπος, δήλωσε κατά το χαιρετισμό του: «H ημερίδα έθεσε ως στόχους την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών, την παρουσίαση θεμάτων των ατόμων με αναπηρία, των χρονίως πασχόντων και των οικογενειών τους καθώς και την ανάδειξη της σημαντικότητας της καθολικής προσβασιμότητας των υποδομών, υπηρεσιών, και αγαθών ως βασική προϋπόθεση για την αυτονομία και την ισότιμη συμμετοχή των ατόμων με αναπηρία στα κοινωνικο-οικονομικά δρώμενα, τους οποίους οι ομιλητές εκπλήρωσαν στο ακέραιο.

Η Ομοσπονδία, συνεχίζοντας το έργο της, πρόκειται να πραγματοποιήσει καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους δράσεις που θα προωθούν τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, των χρονίως πασχόντων και των οικογενειών τους, σε συνεργασία με φορείς της κοινωνίας».

Ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας Υποστράτηγος Απόστολος Μαρτζάκλης ανέφερε μεταξύ άλλων: «Οι αστυνομικοί στεκόμαστε διαρκώς αρωγοί στο πλευρό του πολίτη, υπηρετώντας αυτόν με σεβασμό, κατανόηση και βαθιά ενσυναίσθηση. Τα άτομα με αναπηρία δικαιούνται, χωρίς περιθώριο αμφιβολίας, ίση προστασία, ισότιμη παροχή αισθήματος ασφαλείας και ίση τήρηση των δικαιωμάτων τους ως μέλη του κοινωνικού συνόλου. Όλοι οι πολίτες του τόπου μας, είτε είναι άτομα με αναπηρία είτε όχι δικαιούνται και πρέπει να απολαμβάνουν τις ίδιες συνθήκες διαβίωσης».

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας και αρμόδιος για θέματα δημόσιας υγείας Χαράλαμπος Μπονάνος δήλωσε: «Μεταφέροντας και το χαιρετισμό του Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη θέλω να καταθέσω μερικές σκέψεις: Το δικαίωμα στις Υπηρεσίες Υγείας, στην ίση αντιμετώπιση για όλους τους πολίτες στη Δυτική Ελλάδα, θεωρείται αυτονόητο στις μέρες μας, το δικαίωμα όμως στην προσβασιμότητα… είναι αυτό που αποτελεί τη βασική προϋπόθεση ώστε όλα τα άτομα να ζουν ανεξάρτητα και να συμμετέχουν πλήρως και ισότιμα στις δράσεις της κοινωνίας μας… Χωρίς το δικαίωμα της προσβασιμότητας όλα τα άλλα δικαιώματα μένουν μακριά από τους πραγματικούς αποδέκτες τους… Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με χαρά στηρίζει δράσεις όπως αυτή, που έχουν ως σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση πολιτών από έγκριτους επιστήμονες. Λέμε όχι στον αποκλεισμό, λέμε ναι σε μια κοινωνία ανοικτή χωρίς διακρίσεις».

Στη διάρκεια της ημερίδας χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης,ενώ ομιλητές ήταν ο Αστυνόμος Α΄ Δημήτριος Αντωνιάδης, από Τμήμα Τροχαίας Πατρών, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα «Ανεμπόδιστη Κυκλοφορία Ατόμων με Αναπηρία», ο Πρόεδρος Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών - Παράρτημα Αχαΐας Νικόλαος Χουλιάρας, που μίλησε για την προσβασιμότητα στην πόλη της Πάτρας, ο Ψυχολόγος MSc, Phdc Εμμανουήλ Σουρής, ο οποίος αναφέρθηκε στο θέμα «Η διαφορά ως δικαίωμα, που υπάρχει από την παροχή ίσων ευκαιριών και τη διαφύλαξη της ψυχικής υγείας», η Πρόεδρος Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών Δυτικής Ελλάδας Φένια Χόρμπα που περιέγραψε την καθημερινότητα ενός τυφλού ατόμου στην πόλη, ενώ τη βιωματική ομιλία ατόμου με παραπληγία σε αμαξίδιο μετέφερε η Αδαμαντία Γεωργαντά,ενώ ο Πρόεδρος Εθνικής Ομοσπονδίας Κινητικά Αναπήρων (Ε.Ο.Κ.Α.) Χαράλαμπος Γερώνυμος, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα «Τα εμπόδια που υπάρχουν στην καθημερινότητα των βαριά κινητικά αναπήρων».

Συντονιστές της ημερίδας ήταν ο Αστυνόμος Β΄ Ιγνάτιος Τριανταφύλλου και ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας & Νοτίων Ιονίων Νήσων, Αντώνης Χαροκόπος.

Σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδας πραγματοποιήθηκε διερμηνεία της ημερίδας στην ελληνική νοηματική γλώσσα για τους συνανθρώπους μας με προβλήματα ακοής.Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Αυτοδιοίκηση

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video