ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι!

Η πρόσφατη πρωτόδικη δικαστική απόφαση με την οποία ο Δήμος Έδεσσας πρέπει να καταβάλει στον ενοικιαστή της Άνω Εστίας το ποσό των 2 και πλέον εκατομμυρίων ευρώ ως αποζημίωση για διαφυγόντα κέρδη, όπως και το αρχικό αίτημα του ενοικιαστή για καταβολή από τον δήμο ποσού 6,5 εκατομμυρίων ευρώ, αποτελούν κατάφορη παραβίαση της κοινής λογικής! Το γενικό σχήμα της υπόθεσης είναι ότι ο Δήμος Έδεσσας – η προηγούμενη δημοτική αρχή, αλλά αυτό μικρή σημασία έχει για την υπόθεση – ενοικίασε το ακίνητο της Άνω Εστίας με το γύρω από αυτό οικόπεδο, προκειμένου να μετατραπεί σε ξενοδοχείο και συνεδριακό κέντρο. Ο Δήμος Έδεσσας τότε λανθασμένα, από τυπικής και ουσιαστικής απόψεως, συμπεριέλαβε στην προς ενοικίαση έκταση και τμήμα του κοινόχρηστου χώρου που είναι ο σημερινός χώρος parking στο Κέντρο Πληροφόρησης Επισκεπτών και τον αγροτικό δρόμο προς τον Λόγγο. Ένα τραγικό λάθος της προηγούμενης διοίκησης, που όμως δεν μειώνει σε καμία περίπτωση την αξία του υπόλοιπου ακινήτου, το οποίο είναι αξιοποιήσιμο. Βασισμένος στο τυπικό πρόβλημα της ενοικίασης του κοινόχρηστου χώρου ο ενοικιαστής ισχυρίζεται εδώ και χρόνια ότι δεν μπορεί να κάνει την επένδυση της μετατροπής του παλιού εργοστασίου σε ξενοδοχείο και συνεδριακό κέντρο και ζήτησε διαφυγόντα κέρδη. Πρέπει να σημειωθεί ότι επιχειρηματολογώντας με το παραπάνω σκεπτικό ο ενοικιαστής εδώ και 16 χρόνια δεν έχει καταβάλει ούτε ένα ενοίκιο! Δηλαδή ενοικιάζει το «φιλέτο» της Άνω Εστίας, δεν έχει πραγματοποιήσει την επένδυση, δικαιώθηκε να μην καταβάλει ενοίκια και ζητάει διαφυγόντα κέρδη! Παραλογισμός! Εκτός αυτών, έχει αποκλειστεί η πρόσβαση στον εντυπωσιακό Διπλό Καταρράκτη και ταυτόχρονα η πιο τουριστική περιοχή της Έδεσσας είναι εδώ και χρόνια περιτριγυρισμένη με λαμαρίνες, που δημιουργούν μία αποκρουστική εικόνα. Πριν λίγα χρόνια η κατάσταση ήταν χειρότερη, καθώς καταφέραμε μετά από μεγάλο αγώνα και μετά από τη σύμφωνη γνώμη του ενοικιαστή να αφαιρέσουμε τις λαμαρίνες από τον χώρο του parking και να τοποθετήσουμε φυτοφράκτη. Παρά τις λαμαρίνες, τον αποκλεισμό του Διπλού Καταρράκτη, την μη καταβολή ενοικίων και την απαξίωση του κτηρίου της Άνω Εστίας με την πρωτόδικη δικαστική απόφαση καλούμαστε να πληρώσουμε έναν πακτωλό χρημάτων στον ενοικιαστή! Ως δημοτική αρχή δεν μπορούμε να δεχτούμε ούτε να πληρώσουμε τις αμαρτίες της προηγούμενης διοίκησης, αλλά ούτε και να πετάξουμε το δημοτικό χρήμα στον κάλαθο των αχρήστων. Θα συνεχίσουμε με κάθε ένδικο μέσο μέχρι την τελική δικαίωση και την αξιοποίηση του ακινήτου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Γραφείο Τύπου Δήμου Έδεσσας

Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Αυτοδιοίκηση

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video