ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Γιάννης Τσεπκεντζής. Η ομηρία των συμπολιτών μας στο Καραμάν, Ντερέ και Αγ. Μάρκο πρέπει να λάβει τέλος!

Το άλυτο ιδιοκτησιακό πρόβλημα των περιοχών Ντερέ, Αγ. Μάρκου, Καραμάν δυστυχώς έρχεται ξανά στην επικαιρότητα καθώς το Ελληνικό Δημόσιο, με βεβαιότητα και με καταληκτική ημερομηνία την 31-12-2023, θα καταθέσει αγωγές του άρθρου 6 του Ν. 2664/1998 κατά των συνδημοτών μας που δικαιώθηκαν από τις επιτροπές ενστάσεων και στις πρώτες εγγραφές εμφανίζονται ως φερόμενοι δικαιούχοι. Όσοι κάτοικοι των παραπάνω περιοχών, δεν υπέβαλλαν ενστάσεις ή δεν δικαιώθηκαν από τις επιτροπές ενστάσεων, θα πρέπει μέχρι τις 31-12-2023 να στραφούν κατά του Ελληνικού Δημοσίου, που εμφανίζεται ως φερόμενος ιδιοκτήτης των κατοικιών τους στις αρχικές εγγραφές. Στις περιοχές αυτές ισχύουν ειδικές συνθήκες βάσει των οποίων δικαιολογείται ιδιαίτερη νομοθετική ρύθμιση. Προκειμένου λοιπόν να μην εισέλθουν οι συμπολίτες μας σε δαπανηρούς δικαστικούς αγώνες και να τεθεί τέλος στην ομηρία τους, στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης 15-3-22 ο επικεφαλής της παράταξης μας Γιάννης Τσεπκεντζής κατέθεσε ψήφισμα όπου ο Δήμος θα ζητάει από το Ελληνικό Δημόσιο: 1) Να απέχει από την άσκηση αγωγών του άρθρου 6 του Ν. 2664/1998 κατά των κατοίκων των παραπάνω περιοχών που δικαιώθηκαν από τις επιτροπές ενστάσεων. Η αποχή αυτή πρέπει να αναγνωρισθεί – δηλωθεί γραπτά από τις αρμόδιες υπηρεσίες, με δήλωση παραίτησης από το δικαίωμα άσκησης αγωγής του άρθρου 6 του Ν. 2664/1998. 2) Να δοθεί λύση για τους κατοίκους που είτε δεν υπέβαλλαν ενστάσεις είτε δεν δικαιώθηκαν, με νομοθετική ρύθμιση που θα ψηφιστεί στην Βουλή. Αυτή θα προβλέπει το δικαίωμα εξαγοράς με χαμηλό τίμημα, το οποίο θα υπολογίζεται επί ποσοστού της αντικειμενικής αξίας μόνο του οικοπέδου, εξαιρουμένης δηλαδή της αξίας του κτίσματος που τυχόν κείται εντός του οικοπέδου. Υπενθυμίζουμε, ότι δεν θα είναι η πρώτη φορά που το Ελληνικό Δημόσιο θα δώσει, μέσω νομοθετικής ρύθμισης, λύση σε ιδιοκτησιακό καθεστώς. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι διευθετήθηκε το ιδιοκτησιακό καθεστώς των εκτάσεων Αγίας Νικολάου - Χαλκιδικής, Αγίας Παρασκευής – Γέρακα του Ν. Αττικής, Οινόης Νομού Έβρου- περιοχής Ορεστιάδας, Κάτω Γραμματικού και Αγίου Αθανασίου περιοχής Έδεσσας, ΆνωΧριστού Νομού Σερρών, κ.α. Το Δημοτικό Συμβούλιο της Έδεσσας έκανε ομόφωνα αποδεκτό το αίτημα μας και τις προσεχείς ημέρες οι λοιπές παρατάξεις θα εξετάσουν το πλήρες κείμενο προκειμένου να λάβει την τελική μορφή του. 
 ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΕ ΚΙΝΗΣΗ


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Αυτοδιοίκηση

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video