ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην 8η ΕΞΠΟΤΡΟΦ στο ΜΕC Παιανίας

Στην 8η ΕΞΠΟΤΡΟΦ - The Greek Fine Food Exhibition 2022 που πραγματοποιήθηκε στο νέο εκθεσιακό κέντρο της ΜEC Παιανίας συμμετείχε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Η έκθεση πραγματοποιήθηκε έπειτα από δύο χρόνια αποχής από τα live εκθεσιακά γεγονότα λόγω της πανδημίας και είχε σε ό,τι αφορά την ανταπόκριση του κόσμου και τον απολογισμό θετικό πρόσημο. Στην ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2022 συμμετείχαν 270 εταιρείες και επαγγελματίες από όλη την Ελλάδα που ασχολούνται με την πρωτογενή παραγωγή, καθώς και την εμπορία τροφίμων και ποτών, εκ των οποίων οι 16 από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Σε ό,τι αφορά την επισκεψιμότητα την επισκέφτηκαν χιλιάδες επαγγελματίες της εστίασης, του χονδρικού εμπορίου, αλλά και φίλοι της γαστρονομίας. Στο πλαίσιο της ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2022 στο stage του «Μαγειρεύουμε Ελλάδα» με συντονιστή τον chef Κώστα Μπουγιούρη, πραγματοποιήθηκαν 10 γαστρονομικά δρώμενα από τις περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας, Κρήτης, Δυτικής Ελλάδας, Αττικής, Β. Αιγαίου, Δυτικής Μακεδονίας, Νοτίου Αιγαίου, Ηπείρου και Στερεάς Ελλάδας (ήταν η τιμώμενη περιφέρεια), που πρόσφεραν μια μοναδική διαδραστική εμπειρία στους επισκέπτες της έκθεσης, μυώντας τους στα μυστικά της μαγειρικής τέχνης, αλλά και στις σπεσιαλιτέ της ιδιαίτερης πατρίδας τους. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με το διακεκριμένο σεφ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος Μαρίνο Χονδρολίδη μαγείρεψε με τα ιδιαίτερα προϊόντα της Κεντρικής Μακεδονίας συνταγές που γεννήθηκαν σε ένα γοητευτικό σταυροδρόμι γεύσεων και πολιτισμών, όπως ταμπουλέ σαλάτα, χοιρινό με κυδώνια και ξινά μήλα, κολοκύθα κόκκινη με μπάτζο και μουστόπιτα Νάουσας, αναδεικνύοντας έτσι τον κυρίαρχο ρόλο της τοπικής γαστρονομίας στην αύξηση των εξαγωγών των ελληνικών τροφίμων και ποτών. Παράλληλα, στο πλαίσιο της 8ης ΕΞΠΟΤΡΟΦ - The Greek Fine Food Exhibition απονεμήθηκαν τα βραβεία ποιότητας και γεύσης AFFA 2022 στα ελληνικά προϊόντα που ξεχώρισαν την χρονιά που μας πέρασε. Σε όλη τη διάρκεια του 3ημέρου οι επιχειρήσεις της Περιφέρειας παρουσίασαν σε αγοραστές από τους κλάδους της οργανωμένης λιανικής, του χονδρεμπορίου, των ξενοδοχείων και της μαζικής εστίασης τα πιο αντιπροσωπευτικά προϊόντα της περιοχής, που αποτελούν και τους καλύτερους «πρεσβευτές» της εξαιρετικής ποιότητας της ντόπιας παραγωγής και της γνήσιας μακεδονικής διατροφής. «Η επανεκκίνηση των εκθέσεων είναι γεγονός και η ανάγκη για συνεργασίες και ενημέρωση γύρω από τις γαστρονομικές εξελίξεις και τα νέα προϊόντα επιτακτική. Δώσαμε δυναμικό παρόν στην πιο premium έκθεση του κλάδου τροφίμων και ποτών, καθώς και για τους λάτρεις της ελληνικής γαστρονομίας και του fine food με ακόμη μια καμπάνια προβολής των εξαιρετικών προϊόντων της μακεδονικής γης και προώθησης της ξεχωριστής ‘Μακεδονικής Κουζίνας’», τόνισε ο Τομεάρχης Καινοτομίας και Εξωστρέφειας Σωτήρης Μπάτος.

Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Αυτοδιοίκηση

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video