ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΟΓΕ ΓΙΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) καταγγέλλει τις επικίνδυνες συνθήκες κάτω από τις οποίες δουλεύουν οι εργαζόμενοι στην αποκομιδή των σκουπιδιών στο Δήμο Θεσσαλονίκης, όπου χωρις τα απαραίτητα ατομικά μέτρα προστασίας θέτουν καθημερινά σε κίνδυνο την ζωή τους. Το γεγονός ήρθε στην επιφάνεια για μια ακόμη φορά με τον τραυματισμό συμβασιούχου εργαζόμενης στην υπηρεσία Καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης, την Τετάρτη 27 Ιούνη, στις 7:30 πμ, την ώρα που το συνεργείο της υπηρεσίας πραγματοποιούσε αποκομιδή από κάδο ανακυκλώσιμων υλικών στην οδό 3ης Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, τη στιγμή που η πρέσα του απορριμματοφόρου συμπίεζε τα σκουπίδια, εκτοξεύτηκε υγρό στο πρόσωπο και στο θώρακα της
εργαζόμενης. Όπως περιέγραψαν τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος, η εργαζόμενη αισθάνθηκε κάψιμο και τα σημεία που χτύπησε το υγρό (προφανώς τοξικό) στην αρχή άσπρισαν και μετά μαύρισαν. Η εργαζόμενη μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», όπου παρέμεινε για νοσηλεία και παρακολούθηση. Και αυτό το «ατύχημα» αποδεικνύει τις επικίνδυνες και δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες δουλεύουν οι εργαζόμενοι της υπηρεσίας καθαριότητας. Συνθήκες που γίνονται ακόμα δυσκολότερες όταν δεν τους παρέχονται τα απαραίτητα και κατάλληλα μέσα ατομικής προστασίας (μάσκες, γάντια, άρβυλα ασφαλείας κ.α.), όταν δεν τους παρέχεται η κατάλληλη εκπαίδευση που πρέπει να είναι συνεχής- αφού οι τεχνικοί ασφαλείας και οι γιατροί εργασίας, όταν υπάρχουν, παίζουν διακοσμητικό ρόλο-, όταν υπάρχουν επικίνδυνα και ασυντήρητα οχήματα, όταν δεν υπάρχουν εργαλεία και υλικά κ.α. Η ΟΓΕ εύχεται στην εργαζόμενη συμβασιούχο καλή ανάρρωση και καταγγέλλει τις επικίνδυνες συνθήκες εργασίας όπως εργασιακή ανασφάλεια, εντατικοποίηση, δουλειά βαριά και ανθυγιεινή, χωρίς μέτρα προστασίας . Μάλιστα η συγκεκριμένη εργαζόμενη σήμερα, μαζί με άλλους 500 συναδέλφους της συμβασιούχους του Δήμου Θεσσαλονίκης, είδε και την πόρτα της ανεργίας μετά την απόρριψη από το δικαστήριο των ασφαλιστικών μέτρων που είχαν καταθέσει για τη διασφάλιση της εργασίας τους Οι γυναίκες των Συλλόγων και Ομάδων της ΟΓΕ ενώνουμε τη φωνή με την απαίτηση του Συνδικάτου εργαζομένων ΟΤΑ ν. Θεσσαλονίκης για προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων. Στεκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων που παλεύουν για σταθερή δουλειά με δικαιώματα, με μέτρα προστασίας, με Βαρύ και Ανθυγιεινό ένσημο και όρια συνταξιοδότησης στα 50 χρόνια για τις γυναίκες και στα 55 για τους άντρες. Δε θα μείνουμε με τα χέρια σταυρωμένα απέναντι στην πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ που οδηγεί τις εργαζόμενες στη δουλειά κάτω από συνθήκες που φθείρουν την υγεία τους και τους στοιχίζουν ακόμα και την ίδια τους τη ζωή.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Αυτοδιοίκηση

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video