ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Κοινοβουλευτική παρέμβαση ΚΚΕ για την Οδοντιατρική περίθαλψη των ΑμεΑ

ΕΡΩΤΗΣΗ 
Προς τον Υπουργό Υγείας 
 Θέμα: “Οδοντιατρική περίθαλψη των ΑμεΑ” 
 Η καταγγελία μητέρας ατόμου με βαριά αναπηρία φέρνει στην επιφάνεια την τραγική κατάσταση που υπάρχει στον τομέα της δημόσιας οδοντιατρικής περίθαλψής τους. Σύμφωνα με την καταγγελία – τα στοιχεία της ασθενούς είναι στη διάθεση του Υπουργείου – πρόκειται για άτομο με βαριά νοητική υστέρηση, εγκεφαλοπάθεια και τετραπάρεση που έχει χαρακτηριστεί από τα ΚΕΠΑ με 93% ποσοστό αναπηρίας. Στη συγκεκριμένη ασθενή παρουσιάστηκε οδοντιατρικό πρόβλημα που σύμφωνα με τις γνωματεύσεις των γιατρών η αντιμετώπισή του απαιτεί “απονεύρωση και ριζεκτομή”. Αυτό όμως λόγω της βαριάς αναπηρίας της ασθενούς μπορεί να γίνει με ολική νάρκωση όπως σε μία χειρουργική επέμβαση. Το πρόβλημα που υπάρχει είναι ότι λόγω της υποστελέχωσης
του ειδικού κέντρου που υπάρχει στο νοσοκομείο “Α. Δημήτριος” στη Θεσσαλονίκη και των δύο ημερών ανά μήνα που πραγματοποιούνται τέτοιου είδους χειρουργεία, υπάρχει τεράστια λίστα αναμονής – περίπου 100 ατόμων ΑμεΑ - με αποτέλεσμα η συγκεκριμένη ασθενής – σύμφωνα με τις προβλέψεις των γιατρών – να απαιτείται να περιμένει τουλάχιστον 9 μήνες προκειμένου να χειρουργηθεί! Αντίστοιχη κατάσταση – σύμφωνα με στοιχεία - υπάρχει και στα υπόλοιπα ειδικά κέντρα. Πρόκειται για μια απαράδεκτη κατάσταση που η Κυβέρνηση έχει την πλήρη ευθύνη τόσο για τη δημιουργία της όσο και για την άμεση αντιμετώπισή της. Δε μπορεί οι οικογένειες των βαριά αναπήρων να βιώνουν το “Γολγοθά” προκειμένου να στηρίξουν τους ανθρώπους τους – χωρίς ή με ελάχιστη κρατική συμβολή – και επιπλέον για ένα οδοντιατρικό πρόβλημα όπως αυτό να χρειάζονται τόσους μήνες για την αντιμετώπισή του. Είναι επίσης απαράδεκτο και απάνθρωπο το γεγονός ότι με ευθύνη της Κυβέρνησης αυτές οι οικογένειες έχουν την “επιλογή” ή να περιμένουν μήνες στις λίστες της ντροπής ή να εξαναγκάζονται να χρυσοπληρώνουν τους ιδιώτες επιχειρηματίες που αξιοποιούν ανάλογα τις μεγάλες ανεπάρκειες του δημόσιου τομέα και την ανάγκη των οικογενειών να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα των μελών τους με βαριά αναπηρία, να μην υποφέρουν από ένα επιπλέον πρόβλημα της υγείας τους. Η Κυβέρνηση έχει την ευθύνη να αναπτύξει και να στελεχώσει πλήρως τα δημόσια ειδικά οδοντιατρικά κέντρα προκειμένου να αντιμετωπίζονται άμεσα, χωρίς καμία καθυστέρηση, όλες οι ανάγκες των διαγνωστικών εξετάσεων και των ενδεδειγμένων επιστημονικά θεραπειών. Με το κριτήριο της άμεσης αντιμετώπισης των ασθενών βαριά αναπήρων η Κυβέρνηση, αφού με ευθύνη της δεν αναπτύσσει ανάλογα το δημόσιο τομέα, να καλύπτει πλήρως τις δαπάνες από τον κρατικό προϋπολογισμό για την άμεση αντιμετώπισή τους. ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα προτίθεται να πάρει για την άμεση και τη μόνιμη μακροχρόνια λύση του προβλήματος. Οι βουλευτές Σάκης Βαρδαλής Γιάννης Δελής Γιώργος Λαμπρούλης


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Αυτοδιοίκηση

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video