ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

«Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΚΗΤΙΚΗ» - Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΕΔΕΣΣΗΣ κ. ΙΩΗΛ ΣΤΟΝ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΠΑΪΣΙΟΥ

Την Τετάρτη 11 Ιουλίου, στις 19.00, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ χοροστάτησε στον Μεγάλο Εσπερινό, ο οποίος τελέσθηκε στο πανηγυρίζον παρεκκλήσιο του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου, της ενορίας Αγ. Γεωργίου Γιαννιτσών. Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε, ότι πίσω από τα πολλά θαύματα και τα χαρίσματα του Αγίου Παϊσίου κρύβεται μια μεγάλη αφιέρωση και μία τεράστια ασκητική προσπάθεια. Και αυτό είναι το μήνυμα του Αγίου προς όλους τους σύγχρονους χριστιανούς. «Η πνευματική ζωή στην Ορθοδοξία είναι ασκητική», υπογράμμισε ο Σεβασμιώτατος. Όλοι πρέπει να έχουμε το ασκητικό πνεύμα, είτε ζούμε στην πόλη, είτε σε μοναστήρι, είτε στην έρημο. Αυτό τεκμηριώνεται και από την τεσσαρακονθήμερη παραμονή του Κυρίου στην έρημο με απόλυτη νηστεία, όπου αντιμετώπισε τους
πειρασμούς του διαβόλου, αλλά και από τις δυσχερείς συνθήκες της διαβίωσής του κατά την δημόσια δράση του. Υπάρχουν τρεις προϋποθέσεις για να κάνουμε πνευματική ασκητική ζωή: α) Ότι κάνουμε, οποιαδήποτε ασκητική πράξη, να την κάνουμε από αγάπη προς τον Θεό. β) Ότι κάνουμε, πρέπει να έχει εκκλησιαστικό χαρακτήρα, δηλαδή να γίνεται σύμφωνα με τους όρους που θέτει η Εκκλησία, όχι με δικό μας διαφορετικό πρόγραμμα. Και γ) Ότι κάνουμε, να το κάνουμε μετά από συμβουλή και ευλογία του πνευματικού μας πατέρα. Δυστυχώς όμως βλέπουμε ότι στην πράξη δυσκολευόμαστε να εφαρμόσουμε τα παραπάνω. Αφιερώνουμε ελάχιστο -ή και καθόλου- χρόνο την προσευχή, καθυστερούμε υπερβολικά όταν εκκλησιαζόμαστε, προσπαθούμε με διάφορες -συχνά απίθανες- δικαιολογίες να αποφύγουμε την νηστεία, δεν είμαστε διατεθειμένοι να θυσιάσουμε κάτι, δυσκολευόμαστε να κάνουμε ελεημοσύνη. Περισσότερο βασιζόμαστε στην «τσέπη» μας, παρά στο έλεος του Θεού. Αν βάλουμε τον π. Παΐσιο να μας κρίνει, θα ευρεθούμε όλοι «ελλιποβαρείς». Και ο Σεβασμιώτατος κατέληξε με την προτροπή να αγωνιστούμε, όσο μπορούμε, να έχουμε ασκητική αγωγή στην ζωή μας, όπως ο Άγιος, για να κληρονομήσουμε την Βασιλεία του Θεού. Στην ακολουθία του Εσπερινού μετείχαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμ. Στέφανος Δέβρελης, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Γιαννιτσών Πρωτοπρ. Ιωάννης Σπυρίδης, κληρικοί της περιοχής και πλήθος πιστών. Την δημοτική αρχή εκπροσώπησαν ο Δήμαρχος Πέλλας, κ. Γ. Στάμκος και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Χ. Πασσαλής.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Αυτοδιοίκηση

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video