ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Ν/Σ ανατροπών για τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης –Επιχορήγηση Δήμων για τις λειτουργικές δαπάνες τους

Στο Ν/Σ του Υπουργείου Παιδείας, που κατετέθη αργά τη νύχτα της Παρασκευής 1/6, περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, ανατροπές για τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που λειτουργούν σε περισσότερους από 50 Δήμους.
Τα Κέντρα μετονομάζονται σε “Κέντρα Εκπαίδευσης για την Αειφορία” (στο εξής Κ.Ε.Α.) και στα άρθρα 12 και 13 του Ν/Σ ρυθμίζεται εκ νέου σειρά θεμάτων τους, όπως η αποστολή τους, οι αρμοδιότητές τους,  η περιοχή αρμοδιότητάς τους, η σύσταση Παιδαγωγικής Ομάδας σε κάθε Κ.Ε.Α., η επιλογή και τα καθήκοντα του Προϊσταμένου τους.


Οι λειτουργικές δαπάνες των Κ.Ε.Α., περιλαμβανομένων των δαπανών των χώρων λειτουργίας τους, σύμφωνα με την παρ.5 του αρ.13  του Ν/Σ, βαρύνουν τους οικείους Δήμους, οι οποίοι επιχορηγούνται με πιστώσεις που εγγράφονται για το σκοπό αυτό στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Παιδείας.
Με Απόφαση Δημάρχου, συνεχίζει το άρθρο, ύστερα από πρόταση της δημοτικής επιτροπής παιδείας, μπορεί να διατίθενται για τη στέγαση των Κ.Ε.Α. σχολικά κτήρια που δεν χρησιμοποιούνται για τη στέγαση δημοτικών σχολείων.
Σε άλλο άρθρο του Ν/Σ, συγκεκριμένα στην παρ.4 του άρθρο 18 εντοπίζουμε την πρόβλεψη ότι με Κοινή Απόφαση των Υπουργών Παιδείας, Εσωτερικών και Οικονομικών καθορίζεται το ύψος της επιχορήγησης των Δήμων από τον κρατικό προϋπολογισμό για τις λειτουργικές δαπάνες των Κ.Ε.Α. και ο τρόπος διαχείρισης της επιχορήγησης αυτής.
Σύμφωνα με την Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, από τη διάταξη προκαλείται επί του Κρατικού Προϋπολογισμού ετήσια δαπάνη από την επιχορήγηση των οικείων Δήμων, “το ύψος της οποίας εξαρτάται από την έκδοση Κ.Υ.Α.”, όπως αναφέρει το Γ.Λ.Κ.

Σημειώνεται ότι οι εν λόγω διατάξεις αφορούν τα 53 Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που προβλέπονται από το αρ.111 παρ.13 του ν.1892/1990 και έχουν ιδρυθεί και λειτουργούν σε Δήμους με Αποφάσεις του Υπουργού Παιδείας (βλ. παρ.5 αρ.49 π.δ. 18/2018) και Κέντρα ιδρυθέντα με τις Υπουργικές Αποφάσεις που ρητά αναγράφει το Ν/Σ Γαβρόγλου στην παρ.1 του αρ.12 (π.χ. Δήμου Αμαρουσίου, Βαθέος Σάμου κλπ).Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Αυτοδιοίκηση

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video