ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Η Περιφέρεια συμμετέχει στην Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2018 και στη μάχη κατά της ρύπανσης από το πλαστικό - Ο Απ. Κατσιφάρας φύτεψε δένδρο στα Καλάβρυτα

Η Περιφέρεια συμμετέχει στην Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2018 και στη μάχη κατά της ρύπανσης από το πλαστικό - Ο Απ. Κατσιφάρας φύτεψε δένδρο στα Καλάβρυτα

Στη μάχη κατά της ρύπανσης από πλαστικό (BeatPlasticPollution), που είναι και το θέμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, συμμετέχει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, θέτοντας στο στόχαστρό της τα πλαστικά καλαμάκια μιας χρήσης.

«Ενώ το πλαστικό έχει πολλές χρήσιμες χρήσεις, η κοινωνία μας έχει αναπτύξει υπερβολική εξάρτηση με το πλαστικό μίας χρήσης - με σοβαρές περιβαλλοντικές συνέπειες. Το φετινό θέμα μας καλεί όλους να εξετάσουμε πώς μπορούμε να κάνουμε αλλαγές στον τρόπο ζωής μας, ώστε να μειώσουμε το βαρύ φορτίο της πλαστικής ρύπανσης στο φυσικό περιβάλλον, στα ζώα και τα φυτά, και εντέλει, στη δική μας υγεία» αναφέρει σχετικά ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, και συμπληρώνει: «Μπορούμε όλοι μας να συμβάλλουμε στη μείωση της ρύπανσης από πλαστικό, μέσα από μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά μας. Έτσι, την ημέρα αυτή, oΠεριφερειάρχης και το γραφείο του, καταργούμε το πλαστικό καλαμάκι ((σε καφέδες, ροφήματα, αναψυκτικά, κλπ.) Καλούμε, επίσης, όλους τους εργαζόμενους της Περιφέρειας να συμμετάσχουν στην προσπάθεια αυτή. Πέρυσι είχαμε κάνει μεγάλη καμπάνια για τη χρήση της πάνινης σακούλας αντί της πλαστικής. Με τις ενέργειές μας αυτές θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα ότι ο καθένας μας μπορεί να αναλάβει δράση για τη μείωση, επαναχρησιμοποίηση και ανακύκλωση των πλαστικών στο χώρο εργασίας και στο σπίτι.».

Δενδροφύτευση στα Καλάβρυτα

Σε μια συμβολική κίνηση, ενόψει της αυριανής Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας φύτεψε ένα δένδρο σε περιοχή των Καλαβρύτων , όπου βρέθηκε σήμερα το πρωί, 4 Ιουνίου 2018, για τα εγκαίνια του βιολογικού καθαρισμού του Δήμου Καλαβρύτων.

«Η προστασία του περιβάλλοντος είναι υποχρέωση όλων μας. Για να παραδώσουμε στη νέα γενιά έναν κόσμο πιο ανθρώπινο, πιο δημιουργικό, πιο φιλικό», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Απόστολος Κατσιφάρας σκεπάζοντας τις ρίζες του νέου δένδρου με καλαβρυτινό χώμα.

Η παγκόσμια ρύπανση από πλαστικό με αριθμούς

Κάθε χρόνο:

  • Χρησιμοποιούνται μέχρι 5 τρισεκατομμύρια πλαστικές σακούλες.
  • 13 εκατομμύρια τόνοι πλαστικών διαρρέουν στις θάλασσες.
  • 17 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου χρησιμοποιούνται στην παραγωγή πλαστικών.
  • 100.000 θαλάσσιων ζώων που θανατώνονται από πλαστικά.

Επίσης:

  • 1 εκατομμύριο πλαστικά μπουκάλια που αγοράζονται κάθε λεπτό.
  • Απαιτούνται 100 χρόνια για την αποικοδόμηση του πλαστικού στο περιβάλλον.
  • Το 90% του εμφιαλωμένου νερού βρέθηκε να περιέχει πλαστικό σωματίδια.
  • Το 83% του νερού της βρύσης βρέθηκε να περιέχει πλαστικά σωματίδια.
  • Το 50% των πλαστικών στα καταναλωτικά αγαθά είναι μίας χρήσης.
  • Το 10% όλων των ανθρώπινων αποβλήτων είναι πλαστικό.

Τι είναι η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος είναι μια παγκόσμια εκδήλωση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), που αποτελεί τη μεγαλύτερη γιορτή του περιβάλλοντός μας κάθε χρόνο.

Πραγματοποιείται ετήσια στις 5 Ιουνίου και γιορτάζεται από χιλιάδες κοινότητες παγκοσμίως, και από τότε που ξεκίνησε το 1972, έχει εξελιχθεί σε μια παγκόσμια πλατφόρμα δημόσιας προβολής και ευαισθητοποίησης, ώστε οι άνθρωποι σε ολόκληρο τον πλανήτη να συνειδητοποιήσουν τη σημαντικότητα του περιβάλλοντός και να συμμετάσχουν ενεργά στην προστασία του.Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Αυτοδιοίκηση

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video