ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας ζήτησε την κήρυξη περιοχών της Ηλείας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης - Πλημμυρικά και κατολισθητικά φαινόμενα από τις έντονες βροχοπτώσεις

Ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας ζήτησε την κήρυξη περιοχών της Ηλείας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης - Πλημμυρικά και κατολισθητικά φαινόμενα από τις έντονες βροχοπτώσεις

Την κήρυξη σε κατάστασης έκτακτης ανάγκης Δημοτικών Ενοτήτων και Tοπικών Kοινοτήτων των Δήμων Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας και Ήλιδας ζήτησε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, με έγγραφο που απέστειλε προς την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, σήμερα Δευτέρα 7 Μαΐου 2018, λόγω της έντονης βροχόπτωσης, που είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν πλημμυρικά και κατολισθητικά φαινόμενα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κατσιφάρας, έπειτα από τα αντίστοιχα αιτήματα των Δήμων, ζήτησε να κηρυχτούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

  • Οι Τοπικές Κοινότητες Σαλμώνης και Παλαιοβαρβάσαινας, η Δημοτική Ενότητα Ωλένης του Δήμου Πύργου.
  • Οι τοπικές Κοινότητες Σμίλα, Ηράκλεια, Πουρνάρι, Στρέφι, Πελόπιο, Πλάτανος, Ολύμπια, Φλόκα, Καυκωνία, Κρυονέρι, Χελιδόνι, Νεράϊδα, Μάγειρα, Κλαδέο-Κοσκινά, Αγία Τριάδα και η Δημοτική Ενότητα Λασιώνος του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.
  • Οι Τοπικές Κοινότητες Σιμόπουλου, Βουλιαγμένης, Ανθώνα-Καλού Παιδιού, Ροδιάς, Λουκά, Αγνάντων, Μαζαρακίου, Αγραπιδοχωρίου, Λαγανά και Σκλίβας, όπως επίσης η Δημοτική Ενότητα Πηνείας, του Δήμου Ήλιδας.

Από νωρίς σήμερα το πρωί, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος βρέθηκε στις πληγείσες περιοχές και συντόνισε το έργο των συνεργείων, που επενέβησαν άμεσα με μηχανήματα της Περιφέρειας, για την αποκατάσταση της συγκοινωνίας στο οδικό δίκτυο.

Παράλληλα, συστάθηκαν επιτροπές από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων και τη Διεύθυνση Ανάπτυξης για την καταγραφή των ζημιών σε κτίρια και εξοπλισμούς.

Εξάλλου, για τα προβλήματα και τις ζημιές που προκάλεσαν στην Ηλεία οι πλημμύρες, μετά την έντονη βροχόπτωση, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, ενημερώθηκε κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε από τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Κωνσταντίνο Μητρόπουλο, τον Γενικό Διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Δ.Ε. Σταύρο Βέρρα και τον Διευθυντή Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας Βασίλης Μιχαλόπουλος.

Ο Περιφερειάρχης ζήτησε να προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς η καταγραφή των ζημιών.

Μετά την σύσκεψη, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Κωνσταντίνος Μητρόπουλος, επισκέφθηκε τα γραφεία του ΕΛΓΑ Πάτρας και είχε συνάντηση με το διευθυντή του ΕΛΓΑ Γεώργιο Κεχαγιά, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά προβλήματα που έπληξαν την Ηλεία.

«Οι ζημιές που προκλήθηκαν στο φυτικό και ζωικό κεφάλαιο της περιοχής είναι σοβαρές , ο ΕΛΓΑ ανταποκρίθηκε αμέσως και τις επόμενες ημέρες θα γίνει η αρχική εκτίμηση των ζημιών. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας παρακολουθεί από κοντά το θέμα, ήδη κλιμάκιο της Δ.Α.Ο.Κ Ηλείας επισκέφτηκε τις πληγείσες περιοχές και θα βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία με τον ΕΛΓΑ για την ταχύτερη διεκπεραίωση των διαδικασιών», σημείωσε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Μητρόπουλος.

Στη συνάντηση παραβρέθηκε ο Γενικός Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Δ.Ε Σταύρος Βέρρας και άλλα υπηρεσιακά στελέχη του ΕΛΓΑ.Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Αυτοδιοίκηση

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video